Friss hírek

Alesi tesztelt, majd elbúcsúzott a Ferraritól

Giuliano Alesi Forma-1-es debütálása egyben búcsút is jelentett a Ferraritól – erősítette meg az F1-es futamgyőztes, Jean Alesi fia a hétfői fioranói tesztet követően.

A Ferrari összesen hét versenyzőnek ad lehetőséget a héten, hogy Fioranóban teszteljen a 2018-as veresenygéppel: Charles Leclerc és Carlos Sainz mellett a fiatal tehetségek közül Mick Schumacher, Marcus Armstrong, Callum Illott, Robert Schwartzman és Giuliano Alesi is izgalmas élményeket szerezhet. 

Hétfőn Marcus Armstrong és Giuliano Alesi kapott lehetőséget – utóbbi versenyző hivatalosan is bejelentette, ez egyben búcsú is volt számára, hiszen idén már nem lesz a Ferrari Versenyzői Akadémiájának tagja, Ázsiában folytatja a versenyzést. 

Hirdetés
 

„Szeretném megköszönni a Ferrarinak és a Ferrari Versenyzői Akadémiájának ezt a fantasztikus lehetőséget. Hihetetlenül izgalmas volt, hogy az SF71H volánja mögé ülhettem, valamint az is, hogy vezethettem az autót a pályán úgy, hogy édesapám is látott, és ugyanazzal a rajtszámmal mehettem, mint ő” – mondta a fiatal tehetség. 

Alesi a Ferrari 2018-as versenygépét terelgethette a 28-as rajtszámmal, amit édesapja első ferraris szezonjában használt 1991-ben. 

„Kezelhetőség szempontjából nem nehéz vezetni az autót” – mondta az ifjú Alesi. „De az erő meglepett, és úgy tűnik, hogy nem is véges. A fékezés azonnalisága és hatékonysága szintén lenyűgöző.”

Alesi 2016 óta volt a Ferrari akadémiájának tagja, 2019-ben csatlakozott a Forma-2 mezőnyéhez, ahol 20 pontot szerzett és a 15. helyen végzett, tavaly pedig a 17. helyen zárt. 

„Ez a teszt volt a lehető legjobb módja annak, hogy elbúcsúzzak a Ferraritól. Most új kaland vár rám Ázsiában, már alig várom, hogy elkezdődjön” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alesi tesztelt, majd elbúcsúzott a Ferraritól
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!