Friss hírek

Alonso: Az első tapasztalatok az Aston Martinról

Problémák és elégedettség: ez jellemezte az Aston Martin F1-es csapatának első tesztnapját Bahreinben — Fernando Alonso, az istálló újdonsült versenyzője nyilatkozott a tapasztalatokról.

Az Aston Martin első tesztnapja nem volt zökkenőmentes: egy kiállás során a padlólemezen végzett kisebb javításokat a csapat, illetve a vezérlőelektronikával is gondjaik akadtak a nap folyamán. Alonso ennek ellenére Max Verstappen mögött, a 2. helyen zárta az első bahreini tesztnapot, amivel összességében elégedett lehet a csapat. 

A Lance Strollt helyettesítő Felipe Drugovich a problémák miatt csupán 40 kört tudott megtenni, ám délután Alonso 1:32.866-os köridejével mindössze 29 ezredmásodperccel maradt el az élen végzett Verstappentől.

Hirdetés
 

„Nagyjából elégedett vagyok az első hivatalos tesztnappal itt, Bahreinben. Csapatként összesen 100 kört sikerült megtennünk. Ez egy erős kezdet az első napon — a kisebb problémák ellenére, amelyeket viszont meg tudtunk oldani“ — magyarázta Alonso. 

„Még mindig sok különböző dologgal kísérletezünk, így minden kör, amit megteszünk, fontos. Mindig valami újat tanulunk az autóról, amikor pályára lépünk. Ezek az első lépések mindig lenyűgözőek, és eddig élvezem a téli felkészülésnek ezt a részét. Az információkat és az ismereteinket felhasználjuk majd ahhoz, hogy a dolgokat tovább optimalizáljuk.“

A csapat úgy döntött, a pénteki tesztnapon Alonso egyedül fog körözni, a szombati programjukról azonban később döntenek. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Az első tapasztalatok az Aston Martinról
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj TV-közvetítései
Russell és Norris támogatják a kevesebb edzést
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!