Alonso: Egy kicsit dühből vezettem - F1VILÁG.HU

Alonso: Egy kicsit dühből vezettem

HIRDETÉS
Fernando Alonso, az Alpine F1-es versenyzője úgy érzi, végre sikerült kihoznia a maximumot a versenygépéből a Portugál Nagydíjon – eddig ez nem sikerült számára idén.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521.
Portuguese Grand Prix, Saturday 1st May 2021. Portimao, Portugal.

Alonso egész hétvégén hangsúlyozta, hogy sokkal jobban érzi magát az autóban, mint bármikor korábban – ám az időmérő edzést követően kissé bosszús volt, amiért csak a 13. rajthelyet szerezte meg. 

A versenyen a spanyol pilóta azonban egészen a 8. helyig zárkózott fel, így sikerült számára a pontszerzés. 

„Bahreinben mindennel kicsit óvatosabb voltam. Az első nagydíjat be kell fejezned” – mesélt a szezon eddigi alakulásáról Alonso. „Imolában kényelmetlenül éreztem magam az autóban a körülmények miatt. Nem volt jó az interekkel, a látási viszonyok sem voltak megfelelőek.”

„Szóval ez volt az első futam, amikor a maximumot hoztam ki az autóból és mérges voltam a tegnapi időmérő miatt, szóval ma ez a düh ott volt a pályán is valószínűleg.”

Alonso úgy gondolja, sikerült előrelépéseket tenniük csapatszinten is, és a Portugál Nagydíjon már másokkal csatáztak, mint korábban. 

„Egy McLarennel, egy Ferrarival is harcoltunk, és ezek olyan dolgok, amelyek elképzelhetetlenek voltak Imolában vagy Bahreinben, szóval szerintem nagyon nagy előrelépést tettünk az autó teljesítménye szempontjából.”

A következő versenyekkel kapcsolatban Alonso elmondta, a kvalifikáció kulcsfontosságú lesz, ezért még sok munka vár rájuk a következő hetekben. 

„A barcelonai és monacói szombatok nagyon fontosak, mert nem lehet előzni, szóval még mindig van házi feladatom, ha előrébb akarok végezni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!