Alonso: Egy topcsapatnak igent mondanék - F1VILÁG.HU

Alonso: Egy topcsapatnak igent mondanék

Fernando Alonso sosem titkolta, hogy van esély arra, hogy egy napon visszatér a Forma-1-be – akár versenyzői szerepkörön kívül is, ennek pedig legfőbb oka, hogy hiányzik neki a sport.

Alonso 2018-ban vonult vissza az F1-ből, ám nem pihenéssel tölti felszabadult idejét: más sorozatokban is szerencsét próbál, idén a Le Mans-i 24 órás versenyen és az Indy 500-on is indul.

A 37 éves pilóta elárulta, hiányzik neki a Forma-1, hiszen ez jelenti számára az autósport csúcsát, így ha lenne lehetősége egy topcsapathoz szerződni, akkor visszatérne a királykategóriába.

„A Forma-1 mindig hiányzik az embernek, hiszen ezek a leggyorsabb autók a világon” – mondta Alonso. „Ha lenne lehetőség versenyezni egy topcsapatnál, ahol van esély a győzelemre, akkor egy ilyenre mindig igent mondana az ember, mert az F1, az F1.”

Alonso elárulta, az idei fókusz nála egyértelműen az Indy 500-on van, és célja az ún. tripla korona megszerzése: „A hátralévő WEC futamokon részt veszek és a Le Mans-on is, de a gondolataim Indianapolis körül forognak, és megpróbálom megnyerni azt a versenyt.

„Tudom, hogy ez a legnehezebb, mert az F1-ben nőttem fel, és ott ha van egy jó autód, akkor meg tudod nyerni a bajnokságot. Le Mans-ban a Toyotával nagyon jó esélyünk volt nyerni, mert volt egy jobb autónk – de Indianapolis más” – mondta, utalva tavalyi Le Mans-i győzelmükre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!