Verstappen vs. Ocon

Alonso: Egy topcsapatnak igent mondanék

Fotó: Toyota
Fotó: Toyota
Fernando Alonso sosem titkolta, hogy van esély arra, hogy egy napon visszatér a Forma-1-be – akár versenyzői szerepkörön kívül is, ennek pedig legfőbb oka, hogy hiányzik neki a sport.

Alonso 2018-ban vonult vissza az F1-ből, ám nem pihenéssel tölti felszabadult idejét: más sorozatokban is szerencsét próbál, idén a Le Mans-i 24 órás versenyen és az Indy 500-on is indul.

A 37 éves pilóta elárulta, hiányzik neki a Forma-1, hiszen ez jelenti számára az autósport csúcsát, így ha lenne lehetősége egy topcsapathoz szerződni, akkor visszatérne a királykategóriába.

„A Forma-1 mindig hiányzik az embernek, hiszen ezek a leggyorsabb autók a világon” – mondta Alonso. „Ha lenne lehetőség versenyezni egy topcsapatnál, ahol van esély a győzelemre, akkor egy ilyenre mindig igent mondana az ember, mert az F1, az F1.”

Alonso elárulta, az idei fókusz nála egyértelműen az Indy 500-on van, és célja az ún. tripla korona megszerzése: „A hátralévő WEC futamokon részt veszek és a Le Mans-on is, de a gondolataim Indianapolis körül forognak, és megpróbálom megnyerni azt a versenyt.

„Tudom, hogy ez a legnehezebb, mert az F1-ben nőttem fel, és ott ha van egy jó autód, akkor meg tudod nyerni a bajnokságot. Le Mans-ban a Toyotával nagyon jó esélyünk volt nyerni, mert volt egy jobb autónk – de Indianapolis más” – mondta, utalva tavalyi Le Mans-i győzelmükre.

 

Kapcsolódó cikkek

Fotó: Alonso is ellátogatott a barcelonai tesztre

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso is ellátogatott kedden a csapatok barcelonai tesztjére. A spanyol figyelemmel kísérte korábbi csapata munkáját, mely egyébként igazán eredményes volt, hiszen Lando Norris az élen zárta a tesztnapot.

Alonso: Van egy tanácsom Mick Schumachernek

Fernando Alonso szerint Mick Schumachernek nincs könnyű dolga édesapja, Michael Schumacher Forma-1-ben elért eredményei miatt, éppen ezért sok tapasztalatot kell gyűjtenie karrierje kezdetén. Mick Schumacher

Friss hírek