Alonso: Lényegében már most elúszott a versenyem - F1VILÁG.HU

Alonso: Lényegében már most elúszott a versenyem

HIRDETÉS
Fernando Alonso az esélytelenek nyugalmával tekint előre az Emilia-Romagna Nagydíjra, amelynek időmérő edzésén csak egy utolsó rajtsoros eredményt sikerült elérnie.

A tizenkilencedik rajthelyről várja az imolai Forma-1-es futamot Fernando Alonso, akinek napja már az időmérő előtti utolsó szabadedzésen félresiklott. Az Aston Martin pilótája az FP3 féltávjánál a Rivazzában hibázott, és a keskeny sóderágyon átsodródva a falnak ütközött. Szerelői az idővel versenyezve cserélték ki a sebességváltóját és hozták rendbe az Astont, erőfeszítésük azonban hiábavaló volt. Alonso a kvalifikáció első szakaszában egyetlen gyors kört teljesített, amikor a Tamburellóban hibázva ismét elhagyta a pályát. Az autója ezúttal megúszta, az időeredménye azonban csak a sor végére volt elég.

„Nehéz. Nyilván ma nem teljesítettem elég kört, az időmérőn pedig nagyobb üzemanyag-terheléssel mentünk. Az első köröm sikerült a legjobban, amit sok üzemanyaggal teljesítettem… szóval jobb tempóra vagyunk képesek, de ez a nap nem volt az igazi” – értékelt a spanyol pilóta, aki szerint akkora lépéshátrányba került a mezőnyhöz képest, hogy lényegében elúszott ez a versenye.

„Rendkívül nehéz lesz. Óriási hátrányban vagyunk, szinte esélytelen a helyzetünk. Ez egy olyan nap és egy olyan versenyhétvége, amely során semmi sem jön össze. Remélhetőleg Monacóban jobbak leszünk” – tette hozzá a csalódott kétszeres világbajnok.

A másik Aston Martinnal Lance Stroll bejutott a Q2-be, ahol a 13. rajthelyet szerezte meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!