Alonso: Nem Vettel, inkább a csapata hibázott - F1VILÁG.HU

Alonso: Nem Vettel, inkább a csapata hibázott

HIRDETÉS
Nem Sebastian Vettel, sokkal inkább csapata tehet arról, hogy a német versenyző az Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzésén csúnyán feltartotta Fernando Alonsót – ezt az Alpine kétszeres világbajnoka mondta a kvalifikáció után.

Alonso jó eséllyel pályázott arra, hogy beverekedje magát az időmérő utolsó szakaszába, ám a Q2 végén a spielbergi pálya utolsó kanyarjában Sebastian Vettel csúnyán feltartotta őt.

A spanyol versenyző az eset után természetesen dühös volt a történtek miatt, és azt mondta, szerinte kemény büntetésekre lenne szükség az ilyen helyzetekben. Később azonban beszélt arról, nem Vettel tehetett a feltartásról.

„Nem hiszem, hogy Seb többet tehetett volna ennél, mert az autóban ülve a mérnökünkre támaszkodunk. Szóval inkább a csapat, mintsem Seb tehet erről” – mondta Alonso.

„Volt néhány autó előtte, akik már eleve lelassítottak. De a lényeg a mi versenyünk. Hogy most mi történik, az nem változtat sokat.”

Vettelnek egyébként másodpercekkel az incidens előtt mérnöke azt mondta a rádión, tiszta a pálya mögött, a négyszeres világbajnok pedig az eset után számon is kérte kollégáját, hogy miért nem szólt neki Alonsóról…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Nem Vettel, inkább a csapata hibázott
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!