Alonso váltóhiba miatt esett ki Bakuban - F1VILÁG.HU

Alonso váltóhiba miatt esett ki Bakuban

HIRDETÉS

Váltóhiba miatt nem jutott el a kockás zászlóig Bakuban a McLaren Forma-1-es csapatának spanyol versenyzője, Fernando Alonso.


Váltóhiba miatt nem jutott el a kockás zászlóig Bakuban a McLaren Forma-1-es csapatának spanyol versenyzője, Fernando Alonso.

A kétszeres világbajnok az Európa Nagydíj 44. körében volt kénytelen feladni a vasárnapi futamot, így idén negyedszer nem tudott eljutni a célvonalig.

A spanyol versenyző elárulta, a verseny vége felé egyre nagyobb problémákat okozott a hibás váltó, és nem akarták, hogy az autó egyéb alkatrészei is megsérüljenek.

„Volt egy kibontakozó problémánk a váltóval, és egyre rosszabbá vált a helyzet, szóval végül a kiállás mellett döntöttünk, nehogy megsérüljön valami más is az erőforrásban” – mondta csalódottan a 2005-ös és 2006-os év legjobbja.

„Kár érte, de amúgy sem voltunk pontszerző helyen, és így talán kevésbé fájdalmas a dolog.”

Alonso csapattársa, Jenson Button befejezte a futamot, pontot azonban ő sem tudott szerezni, csak 11. lett. A brit azonban azt mondja, küzdelmes versenyt futott.

„Élveztem a versenyt, volt néhány remek csatám, az autó jól működött, de az ilyen jellegű pályákon vannak bizonyos problémáink” – mondta a 2009-es év legjobbja, utalva a Honda gyenge erőforrására.

„Sok leszorítóerőt tettünk az autóra, és ez egész jól bevált, és az elsődleges gumik is jól működtek az autón. Élvezetes verseny volt, de tovább kell folytatnunk a munkát, nem szabad feladnunk.”

Arra a kérdésre, hogy látszik-e a fejlődés csapaton belül, a brit így válaszolt: „Ha versenyről versenyre nézzük a dolgokat, akkor abszolút, de vannak olyan pályák, amelyek nem fekszenek annyira. Majd meglátjuk, hogy a következő versenyen hogy alakul.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!