Alonsónak nem hiányzik a Forma-1

McLaren, Fernando Alonso, IndyCar, Indianapolis 500, 2019
Fotó: IndyCar
Fernando Alonso, volt F1-es versenyző továbbra sem adja fel álmát, hogy egyszer megnyerje az Indy 500-at , és egyelőre nem bánja, hogy visszavonult a száguldó cirkuszból.

Alonso F1-es karrierbefejezését követően új kihívások után nézett, és azt már korábban is hangsúlyozta, hogy a versenyzéstől egyáltalán nem szeretne elfordulni. Sőt, a spanyol pilóta új célokat tűzött ki maga elé, szeretné megszerezni a „tripla koronát”, vagyis monacói F1-es és Le Mans-i győzelme mellé egy Indy 500 diadalt is szeretne begyűjteni. 

Idén nem sikerült Alonsónak kvalifikálnia magát az Indy 500-ra, azonban ez nem szegte kedvét: „Nem szándékozom feladni” – mondta. 

„Ha valaki egy sportban valami kivételeset akar elérni, akkor újra és újra próbálkozni kell – és néhány mélypont is kell ahhoz, hogy végül sikerüljön.”

A kérdésre pedig, hiányzik-e neki a Forma-1, Alonso így válaszolt: „Nem igazán.”

„Ez a fejezet sokkal sikeresebb volt, mint arról valaha álmodtam volna. De az okok, amelyek miatt úgy döntöttem, hogy befejezem, még mindig megvannak. Az, hogy más területeken harcoljak, és a győzelemért küzdjek, egy olyan szintre emelt engem, ahol még soha nem voltam ezelőtt. Ezért vagyok nagyon boldog most.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS