Aprócska esélye még van Schumachernek a Williams ülésére - F1VILÁG.HU

Aprócska esélye még van Schumachernek a Williams ülésére

HIRDETÉS
Akár még a Williams ülésére is esélyes lehet a 2023-as idényre Mick Schumacher, amennyiben a csapat által versenyeztetni kívánt Logan Sargeant nem kapja meg a Forma-1-es szerepléshez szükséges szuperlicencet.
SILVERSTONE CIRCUIT, UNITED KINGDOM - JULY 02: Mick Schumacher, Haas F1 Team during the British GP at Silverstone Circuit on Saturday July 02, 2022 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A Williams már hetekkel ezelőtt megerősítette, hogy az év végén távozó Nicholas Latifi helyét Sargeant veszi majd át – az amerikai pilóta F1-es bemutatkozása azonban még nem vehető készpénznek, hiszen nem szerezte meg a szuperlicenchez szükséges pontokat.

Ahhoz, hogy megkapja F1-es jogosítványát, Sargeantnek 40 pontra van szüksége, jelenleg pedig 34 ponttal rendelkezik – mindez azt jelenti, hogy a Forma-2-es bajnokságban idén legalább a 8. helyen kell végeznie. A Williams nem bízza a véletlenre a dolgot, amikor csak lehet, autójába ülteti, hiszen a szabadedzéseken való szereplésekkel is bónuszpontokat tud gyűjteni a fiatal pilóta. Ennek érdekében ezen a hétvégén, Brazíliában, valamint a szezonzárón, Abu Dhabiban is vezeti majd a csapat autóját.

A Williamsnek viszont fel kell készülnie arra az eshetőségre is, ha Sargeant valamiért nem tudja megszerezni a szükséges pontokat – ebben az esetben pedig Mick Schumacher is képbe kerülhet az istállónál. A német pilóta jelenleg második szezonját tölti a Forma-1-ben, ám egyre inkább úgy fest, hogy csapata, a Haas nem hosszabbítja meg szerződését a 2023-as idényre.

„Mindenkit megvizsgálunk, aki szóba jöhet. De még nincs eldöntve az sem, hogy Mick a Haasnál marad-e, vagy sem” – mondta Jost Capito, a Williams csapatfőnöke a Motorsport-Magazin.com című internetes portálnak. „Ha nem lesz meg a szuperlicenc [Sargeant esetében], mindenki szóba jöhet, akinek van tapasztalata és szuperlicence.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!