Friss hírek

Arrivabene: Néha olyan Vettellel beszélni, mint Schumacherrel

GP CINA F1/2017

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke hisz benne, hogy ha nem is idén, de Sebastian Vettel hamarosan újra bajnoki címet ünnepelhet – a maranellóiakkal.

Miután Vettel 67 pontos hátrányban áll Lewis Hamiltonhoz képest a világbajnoki küzdelemben, már nem sok esélye van arra, hogy az idén megszerezze a végső győzelmet. A Mercedes versenyzője már a hétvégén megszerezheti a vb-címet, azonban Maurizio Arrivabene elmondta, a Ferrari nem adja fel.

Habár Vettel is tisztában van vele, hogy már csak matematikai esélye van a végső diadalra, a csapatfőnök elmondta, nem vesztesként érkeznek meg Austinba.

„Ez egy lehetetlen küldetés, de még nincs vége. Nem úgy megyünk Austinba, hogy legyőztek minket, ezt tisztázzuk” – jelentette ki Arrivabene.

„Nem kell nyomásról beszélnünk, hiszen a Ferrari mindig középpontban áll. Meg kell köszönnünk a médiának és a nyilvánosságnak, hogy nyomás alá helyeznek minket, mert így térünk vissza a sikerhez vezető úthoz.”

A csapatvezető hozzátette, biztos benne, hogy a Ferrari – és Vettel – előbb-utóbb világbajnok lesz, méghozzá együtt.

„Biztos vagyok benne, hogy Sebastian a Ferrarival előbb-utóbb világbajnoki címet fog nyerni” – mondta.

Arrivabene azt is elmondta, hatalmas tehetségnek tartja Vettelt, és miközben vele beszél a futamok alatt, többször eszébe jut Michael Schumacher, aki mindig hasonló lelkesedéssel volt a csapat felé, mint jelenlegi pilótájuk.

„Amikor csapatrádión beszélek Sebastiannal, az jut eszembe, hogy mintha Michael Schumacherrel beszélnék. Mindketten azért jöttek Maranellóba, hogy a Ferrari-levegőt belélegezzék.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!