Arrivabene: Nincs krízis a Ferrarinál! - F1VILÁG.HU

Arrivabene: Nincs krízis a Ferrarinál!

HIRDETÉS
A Forma-1-es Amerikai Nagydíj helyszínén, Austinban reagált a kritikákra a Ferrari csapatát irányító Maurizio Arrivabene.
Fotó: Scuderia Ferrari

A Forma-1-es Amerikai Nagydíj helyszínén, Austinban reagált a kritikákra a Ferrari csapatát irányító Maurizio Arrivabene.

Az olasz istálló nehéz helyzetbe került a világbajnoki címért zajló küzdelemben, és versenyzőjének, Sebastian Vettelnek is már csak jóformán matematikai esélyei vannak a világbajnoki címre.

Bár az elmúlt időszakban a csapat és a versenyzők is többször hibáztak, Arrivabene szerint nincs krízis a Ferrarinál.

„Az az érzésem, hogy egyesek csak erre a helyzetre vártak, hogy kritizálhassanak bennünket” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva.

„Amióta én a Ferrarinál vagyok csapatfőnöki szerepkörben, mindig én állok oda a pofonért, és ez így is lesz a jövőben is. Három és fél év után várható volt, hogy egyszer elszabadul a ménes – ahogy történt az Szuzukában. Ez pedig lehetőséget kínált azoknak, akik csak arra vártak, hogy ügyet csináljanak a semmiből.”

A Szuzukában látott taktikai hibák után Arrivabene azt mondta, reagálniuk kell a látottakra, ám elmondása szerint az efféle folyamatok teljesen szokványosak egy F1-es csapatnál.

„Én nem bánom az egyeztetéseket – inkább a csend az, ami zavar engem. Teljesen világos, hogy egyesek részéről van némi érdeklődés arra, hogy zavart keltsen csapaton belül. Ha az ember vezeti a bajnokságot, elég egy félmosoly, ami azt az érzést kelti, hogy a csapat nagyszerű harmóniában van. De ha visszacsúszunk a második helyre, teljesen normális, hogy kevesebbet mosolygunk. Talán meg kellene tanulnunk többet mosolyogni, ha az segíti abban, hogy megállítsuk a megalapozatlan pletykákat.”

„Egy olyan csapat vagyunk, mely egy olyan nagyszerű ellenféllel harcol, mint a Mercedes. És ezt nem lehet megtenni olyan csapattal, ahol rendetlenség uralkodik. Az elmúlt három versenyen nem voltunk jó formában, ezzel tisztában vagyunk, de kielemeztük a helyzetet és reméljük, hogy megoldottuk a problémákat. Austinban meglátjuk, hogy így van-e.”

„De nem szabad elfelejtenünk, hogy nem csak mi veszítettünk a formánkból. A Mercedes is erősödött, és ez a két dolog határozta meg mindazt, amit az elmúlt versenyeken láttunk.”

Hirdetés

Bár Vettel hátránya 67 pont az összetettben Lewis Hamiltonnal szemben, Arrivabene még nem mondott le a vb-címről.

„Jól emlékszem azokra a visszavágásokra, amiket Sebastian produkált több bajnokság során is a Red Bull-lal” – fogalmazott.

„Két alkalommal is sokpontos hátrányban volt 6 versennyel a bajnokság vége előtt, de köszönhetően tehetségének és egy nagyon versenyképes autónak, képes volt felzárkózni, és elérni célját. És az elmúlt évek tapasztalatai alapján ahhoz, hogy világbajnokságot nyerjünk, elengedhetetlen egy kiváló autó.”

„A Ferrari 2002-ben és 2004-ben olyan autóval rendelkezett, mely fedezni tudta azokat a hibákat, amiket a versenyzőt, vagy éppen a csapat követett el. És mindig együtt nyerünk, vagy veszítünk. Be kell kalkulálnunk a versenyzők és a csapat hibáit is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!