IMOLAGP

Aston Martin: Sok a kérdés a sprintfutamokkal kapcsolatban

Lance Stroll, Aston Martin AMR21, in the garage
Rengeteg kérdésben kell még megállapodni a Forma-1-es sprintfutamok kapcsán – ezt nyilatkozta az Aston Martin technikai igazgatója, Andrew Green.

A száguldó cirkuszban idén három versenyhelyszínen is mintegy 100 km-es sprintfutamok váltják majd a szombati időmérő edzéseken: Montrealban, Monzában és Interlagosban ezek a rövid versenyek döntenek majd a vasárnapi főfutamok rajtsorrendjéről.

A pontos részleteket viszont még nem dolgozták ki, így például azt sem lehet tudni, hogy kapnak-e majd pontokat a versenyzők a szombati versenyeken.

Andrew Green, az Aston Martint technikai igazgatója pedig elárulta, számos technikai kérdésben is dönteniük kell a csapatoknak.

„Egy sor szabályozásra lesz szükség, és ezeket még nem jártuk körbe” – mondta a szakember.

„Láttunk egy javaslatot, amit szerintem a legtöbb csapat szívesen megvizsgálna, de az ördög a részletekben rejlik, és ezeket a részleteket még nem kaptuk kézhez.”

„Számos pontot meg kell vitatni. Ott van például az autón való változtatás kérdése – hogy mennyi lehet változtatni rajtuk? Mi van a fékekkel? Lehet majd fékeket cserélni? És ami ennél is fontosabb, mi a helyzet az erőforrásokkal?”

„Eléggé meg van kötve a kezünk, a motorokat egy bizonyos típusú szezonra tervezték és tesztelték, szóval elég nagy kihívás lesz eltérni ettől egy időre.”

„Szóval sok az egyeztetés a kérdésben. Rengeteg részletet kell még tisztázni. Azt gondolom, van egy általános akarat arra, hogy megvalósuljon. De ahogy mondtam, az ördög a részletekben rejlik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!