Friss hírek

Az Alpine idén a Red Bullnál is gyorsabban fejlesztene

A Forma-1-es mezőny leggyorsabban fejlődő istállójává válna az Alpine 2023-ban, így év végére lefaragná a három élcsapathoz mért jelentős hátrányát.

Az Alpine F1-es csapata egy ambiciózus tervet fektetett le maga előtt a 2020-as szezon végén. A francia istálló arra készül, hogy száz futam, vagyis öt szezon alatt a mezőny legjobb csapatává lép elő és világbajnoki címet szerez. Idén ennek a programnak a harmadik évébe léptek, amely során óriási fejlődésre lesz szükségük. Tavaly a középmezőny legjobbjaként a negyedik helyen zártak, a harmadik helyen végző Mercedes mögött azonban így is 342 pont volt a hátrányuk. 2023-ban arra készülnek, hogy ezt ledolgozzák, és közvetlenül a három legjobb mögött zárják az évet. Otmar Szafnauer csapatvezető kihangsúlyozta, ennek érdekében gyorsabb fejlődést kell produkálniuk, mint az élmezőnybe tartozó Red Bull, Ferrari és Mercedes.

 „Le kell faragnunk a hátrányunkat, és ennek érdekében gyorsabban kell fejlesztenünk, mint bármelyik másik csapat. Ez nem könnyű feladat” – fogalmazott.

Hirdetés
 

Matt Harman technikai igazgató mindent megtesz annak érdekében, hogy az Alpine céljai teljesüljenek. Azt ígéri, az intenzív fejlesztési tempónak köszönhetően rögtön a szezonnyitón új alkatrészek kerülnek fel az autóra – ez a csapat belső átszervezése előtt lehetetlen feladatnak tűnt.

„Látványos fejlesztések érkeznek az első versenyre, majd meglátják. Ezt én is várom, ez egy nagy lépés lesz az Alpine F1-es csapata számára. Régebben erre nem lettünk volna képesek” – árulta el a szakember.

Az Alpine már a tavalyi szezon során is a legjobban fejlesztő csapatok közé tartozott, mind a fejlesztések sűrűségét, mind azok hatékonyságát tekintve. Ezt figyelembe véve Harman bizakodóan tekint előre a 2023-as szezonra. Hogy a csapat téli erőfeszítése mire lesz elég, arra csak a szezonnyitó fog választ adni.

„Biztosak vagyunk abban, hogy a kitűzött céljainkat elértük, de az ilyen kérdések kapcsán inkább óvatos vagyok, hiszen nem tudjuk, a többiek hol tartanak. Saját magunkkal elégedettek vagyunk, hiszen agresszív célokat sikerült elérnünk. Mások talán nálunk is jobban dolgoztak, mindenesetre úgy gondolom, a rendelkezésünkre álló lehetőségekből kihoztuk a maximumot” – tette hozzá az Alpine szakembere.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Alpine idén a Red Bullnál is gyorsabban fejlesztene
Leclerc szerint a Ferrarinak „mindenben” javulnia kell
Russell tárgyalást kezdeményez az FIA-val a büntetések miatt
Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben
Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!