Az Alpine idén a Red Bullnál is gyorsabban fejlesztene - F1VILÁG.HU

Az Alpine idén a Red Bullnál is gyorsabban fejlesztene

HIRDETÉS
A Forma-1-es mezőny leggyorsabban fejlődő istállójává válna az Alpine 2023-ban, így év végére lefaragná a három élcsapathoz mért jelentős hátrányát.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 12: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Esteban Ocon of France driving the (31) Alpine F1 A522 Renault during the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 12, 2022 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Jared C. Tilton/Getty Images)

Az Alpine F1-es csapata egy ambiciózus tervet fektetett le maga előtt a 2020-as szezon végén. A francia istálló arra készül, hogy száz futam, vagyis öt szezon alatt a mezőny legjobb csapatává lép elő és világbajnoki címet szerez. Idén ennek a programnak a harmadik évébe léptek, amely során óriási fejlődésre lesz szükségük. Tavaly a középmezőny legjobbjaként a negyedik helyen zártak, a harmadik helyen végző Mercedes mögött azonban így is 342 pont volt a hátrányuk. 2023-ban arra készülnek, hogy ezt ledolgozzák, és közvetlenül a három legjobb mögött zárják az évet. Otmar Szafnauer csapatvezető kihangsúlyozta, ennek érdekében gyorsabb fejlődést kell produkálniuk, mint az élmezőnybe tartozó Red Bull, Ferrari és Mercedes.

 „Le kell faragnunk a hátrányunkat, és ennek érdekében gyorsabban kell fejlesztenünk, mint bármelyik másik csapat. Ez nem könnyű feladat” – fogalmazott.

Matt Harman technikai igazgató mindent megtesz annak érdekében, hogy az Alpine céljai teljesüljenek. Azt ígéri, az intenzív fejlesztési tempónak köszönhetően rögtön a szezonnyitón új alkatrészek kerülnek fel az autóra – ez a csapat belső átszervezése előtt lehetetlen feladatnak tűnt.

„Látványos fejlesztések érkeznek az első versenyre, majd meglátják. Ezt én is várom, ez egy nagy lépés lesz az Alpine F1-es csapata számára. Régebben erre nem lettünk volna képesek” – árulta el a szakember.

Az Alpine már a tavalyi szezon során is a legjobban fejlesztő csapatok közé tartozott, mind a fejlesztések sűrűségét, mind azok hatékonyságát tekintve. Ezt figyelembe véve Harman bizakodóan tekint előre a 2023-as szezonra. Hogy a csapat téli erőfeszítése mire lesz elég, arra csak a szezonnyitó fog választ adni.

„Biztosak vagyunk abban, hogy a kitűzött céljainkat elértük, de az ilyen kérdések kapcsán inkább óvatos vagyok, hiszen nem tudjuk, a többiek hol tartanak. Saját magunkkal elégedettek vagyunk, hiszen agresszív célokat sikerült elérnünk. Mások talán nálunk is jobban dolgoztak, mindenesetre úgy gondolom, a rendelkezésünkre álló lehetőségekből kihoztuk a maximumot” – tette hozzá az Alpine szakembere.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!