Az Aston Martin küszködik: Alonso nem lát esélyt a pontszerzésre a sprintfutamon - F1VILÁG.HU

Az Aston Martin küszködik: Alonso nem lát esélyt a pontszerzésre a sprintfutamon

HIRDETÉS
Csak a 14. helyről rajtolhat, így nem is számít pontszerzésre a mai sprintfutamon az Aston Martin világbajnok versenyzője, Fernando Alonso — aki ugyanakkor azt mondja, nem lepte meg a gyenge eredmény.

A brit istálló jó ideje képtelen már az élmezőnyben csatázni, az Amerikai Nagydíj pénteki sprintidőmérőjén pedig Alonsóék sokat küszködtek, végül a papírforma szerint sem ő, sem csapattársa, Lance Stroll nem jutott tovább az utolsó szakaszba.

Alonso a sprintkvalifikációt követően elárulta, nem lepte meg a gyenge eredmény, ezen a hétvégén leginkább arra törekedjenek, hogy minél többet tanuljanak azokról a fejlesztésekről, melyeket pályára vittek.

„Nem vagyok meglepve. Azt gondolom, jobbára higgadtan vártuk az időmérőt, tudtuk, hogy az SQ3 elérhetetlen, de szerettünk volna kísérletezni egy kicsit az autóval” — mondta a kétszeres világbajnok. „Elvégeztünk néhány beállítás-változtatást, most ezeket értékeljük, de nyilván maradunk ezeknél a sprintfutam utánig. Még mindig sokat tanulunk a csomagunkról, meglátjuk, mire leszünk képesek szombaton.”

Arra a felvetésre, hogy egy sprintfutamos hétvégén azért nem egyszerű fejlesztések bevetésével próbálkozni, Alonso hozzátette: „Igen, természetesen. Látszólag minden rendben van, de nem lehet azonnal tökéletesre optimalizálni a csomagot. Szükség van a beállítások változtatására, hogy gyorsabbá tegyük az autót.”

„Nem tudom, hogy most gyorsabbá vagy lassabbá tettük-e, de érzésre rendben volt az autó, de nyilván nem volt elég gyors.”

Alonso hozzátette, nem számít arra, hogy a mai sprintfutamon pontot szerez majd: „Nem… Elérhetetlen… A sprintfutamon a legjobb 8 kap pontot, úgyhogy szombaton nem szerzünk pontot. Sokat kell majd tanulnunk a vasárnapi „főversenyre”, ez lesz a fő cél.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Aston Martin küszködik: Alonso nem lát esélyt a pontszerzésre a sprintfutamon
„Nem akarunk zavart okozni” – ezért késik a McLaren új padlólemeze!
Perez a gyors kanyarokban szenved Austinban
Zsebeld be az üdvözlőbónuszt, és fogadj az austini sprintfutam győztesére!
Vasseur a Red Bullról: Egyértelmű csalás lenne, ha használták volna!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!