Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Az F1 is kényszerszabadságra küldte munkatársait

Italy, Italian Grand Prix 2019, Monza, F1 Logo
Fotó: Italian Grand Prix
A Forma-1 szervezetén belül is számos munkavállalót kényszerszabadságra küldtek, és a vezető pozícióban lévő szakemberek fizetését is jelentős mértékben csökkentették.

Nemrég a McLaren és a Williams csapatai jelentették be, kénytelenek voltak kényszerszabadságra küldeni egyes munkavállalóikat, ráadásul a versenyzők, valamint a menedzsment tagjainak fizetésén is csökkenteni kellett, hogy átvészeljék a koronavírus miatti krízist.

Most hasonló lépésekre szánta rá magát az F1 is, hiszen az év első felében sem a promóterektől, sem a TV-társaságoktól nem számíthat bevételre. A csapatoknak viszont ki kell majd fizetni a 2019-re járó pénzösszeget, ami több mint 1 milliárd dollárt jelent.

A költségek csökkentése érdekében most számos munkavállaló kényszerszabadságra ment, és a menedzsment tagjainak is 20 százalékkal csökkentették a fizetését. Úgy tudni, Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója fizetésének még ennél is nagyobb részéről mond le.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS