Az F1 mindent megtesz azért, hogy megmentse a Force Indiát

Fotó: Force India
Esteban Ocon (FRA) Sahara Force India F1 VJM11 leads team mate Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 VJM11. Hungarian Grand Prix, Sunday 29th July 2018. Budapest, Hungary.

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn azt mondja, minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy megmentsék a Force Indiát a csődtől.

A silverstone-i istálló ellen még múlt héten indult csődeljárás azok után, hogy a csapat számos hitelezőjének – köztük a motorokat és váltókat szállító Mercedesnek is – tartozik.

Úgy tudni, több befektető is érdeklődik a csapat iránt, mely egyelőre még folytathatja szereplését a Forma-1-ben – ám mihamarabb megoldásra van szükség.

„A Forma-1 minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a csapat túlélje, és őszintén remélem, hogy a következő napokban, vagy hetekben a jövőjük megoldódik” – mondta Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója.

„Az elmúlt pár évben a silverstone-i központú csapat lenyűgöző példa volt arra, hogy mit lehet elérni korlátozott forrásokkal. Megmutatták, hogy a büdzsénél sokkal fontosabb az, hogy mit és hogyan csinál egy istálló.”

A Force India az elmúlt két évben a 4. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, annak ellenére, hogy kevés pénzből kell gazdálkodnia.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS