Az F1 kísérletezni akar, de nem fog látszatintézkedéseket hozni - F1VILÁG.HU

Az F1 kísérletezni akar, de nem fog látszatintézkedéseket hozni

HIRDETÉS
A Forma-1 szabályalkotói tovább folytatják az egyeztetéseket arról, hogyan lehetne módosítani a versenyhétvégék formátumán – Chase Carey, a száguldó cirkusz elnök-vezérigazgatója viszont leszögezte, nem fognak látszatintézkedéseket hozni.
MEXICO CITY - OCTOBER 27: Charles Leclerc, Ferrari SF90 leading Sebastian Vettel, Ferrari SF90 at the start of the race during the 2019 Formula One Mexican Grand Prix at Autodromo Hermanos Rodriguez, on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Joe Portlock / LAT Images)

A királykategória 2020-as idénye július első hétvégéjén rajtol majd Ausztriában – ezt kedden jelentette be a Forma-1 vezetősége.

A Red Bull Ringen ráadásul két versenyt is megtartanak, akárcsak majd augusztusban Silverstone-ban.

A királykategória csapatai nemrég egyeztetéseket folytattak arról, hogy az ugyanazon helyszínen zajló második versenyeket ne a szokványos időmérő edzések, hanem rövid sprintfutamok előzzék meg, melyeken a vb-pontverseny állásának fordított sorrendjében állnának rajthoz a pilóták.

A csapatok többsége – köztük a Ferrari és a Red Bull – támogatja a javaslatot, a Mercedes viszont ellenzi. Mivel a ratifikáláshoz az istállók egyhangú beleegyezésére van szükség, nem sok esély van arra, hogy bizonyos versenyhétvégék formátumán változtatnak.

„Voltak egyeztetések az elmúlt pár évben arról, hogy meg kellene vizsgálnunk bizonyos változtatásokat, melyek amellett, hogy tiszteletben tartják a sportot, és mindazt, ami naggyá tette ezt a sportágat, javítják is a rajongói élményt” – mondta Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

„A koronavírussal összefüggésben is megvitattunk néhányat a kétversenyes helyszínek kapcsán. Eddig egy olyanról volt szó, ami már nyilvánosságot is kapott, a fordított rajtrácsos megoldás, amellyel nem minden csapat volt elégedett – márpedig ahhoz, hogy ilyen rövid határidőn belül változtassunk, egyhangú támogatásra van szükség.”

„Majdhogynem valós időben kell most változtatnunk az idényen belül, de továbbra is megvizsgálunk ötleteket. Meg akarunk bizonyosodni arról, hogy ezek nem látszatmegoldások. Ez egy nagyszerű sport hatalmas történelemmel, igazi hősökkel és sztárokkal, hihetetlenül tehetséges versenyzőkkel és nagyszerű egyénekkel – szóval tiszteletben akarunk tartani mindent, de ez nem jelenti azt, hogy nem vizsgáljuk meg a lehetőségeket a változtatásra.”

„Bizonyos tekintetben az idei szezon egyedülálló lesz, ez pedig egy kicsit több lehetőséget kínál arra, hogy kipróbáljunk valamit, amit szerintem nem tennénk, hacsak nem olyasvalamiről lenne szó, ami valóban hozzáad a versenyekhez.”

„De folytatni fogjuk az egyeztetéseket. Viszont ez nem egyedülálló dolog. Szerintem mi mindig keressük magunknak a kihívásokat, keressük annak módját, hogy jobbá tegyük ezt a sportágat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!