Friss hírek

Az FIA alaposan megvizsgálta a ‘pink Mercedest’

Sergio Perez, Racing Point RP20
A Racing Point technikai igazgatója, Andrew Green elárulta, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ellátogatott az istálló gyárába, hogy ellenőrizze idei versenyautóját, mely a megszólalásig hasonlít a Mercedes tavalyi, világbajnok modelljére.

A csapat RP20-as modellje sokakat meglepett a téli teszteken, az ugyanis szinte tökéletes mása a Mercedes 2019-es, W10-es versenyautójának.

Hogy miben hasonlít a két versenygép, arról ’A GP Világa’ című műsorunkban foglalkoztunk nem is olyan régen.

A Racing Point autója emiatt kiérdemelte a „pink Mercedes” gúnynevet is, egyes riválisok pedig élesen bírálták a silverstone-i istállót, sőt, a Renault nem zárta ki azt sem, hogy óvást nyújt be a csapat ellen.

Andrew Green, az istálló technikai igazgatója viszont azt mondja, autójuk teljesen legális, erről pedig az FIA is meggyőződött nemrég.

„Nem igazán tudjuk, mi az alapja annak, hogy azt gondolják, tiltakozni fognak” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„Amikor bemutattuk az autót, beszéltünk az FIA-val is róla, ők pedig eljöttek a gyárunkba és megnézték, mit csinálunk, átnézték az autó terveit. Sőt, még a Mercedes tavalyi autójának dizájnadatait is elhozták, és összehasonlították a miénkkel. Alaposan ellenőrizték.”

„És teljesen elégedettek voltak azzal, hogy az autó, amit pályára vittünk, azt bizony mi terveztük. Lehetnek hasonlóságok a Mercedes autójához képest, de csak hasonlóságok. Nem ugyanaz a kettő. Ezért is nincs tiltakozás.”

„Persze azt kiabálnak ránk, amit akarnak, de azt gondolom, hogy ez a kiabálás leginkább arról szól, hogy ők lemaradtak valamiről. És ezért dühösek igazán.”

A Motorsport.com megkérdezte az FIA-t is a Racing Point autójáról, a szövetség pedig megerősítette a Green által elmondottakat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!