Az FIA megerősítette, nem lesz verseny Dél-Koreában

Ahogyan arra számítani lehetett, 2015-ben sem látogat Dél-Koreába a Forma-1 mezőnye – mindezt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is megerősítette a minap.


Ahogyan arra számítani lehetett, 2015-ben sem látogat Dél-Koreába a Forma-1 mezőnye – mindezt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is megerősítette a minap.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone még decemberben mindenkit meglepett azzal, az utolsó pillanatban Dél-Korea is bekerült az idei kalendáriumba, így a 2015-ös tervezet 21 futamosra bővült.

Habár voltak vélemények, melyek szerint mindez pusztán azért történt, hogy a Forma-1 csapatai egy motorral többet használhassanak el az idény során, Ecclestone akkor úgy fogalmazott, kizárólag a szerződésben foglaltak miatt került be a naptárba Korea, noha már akkor sejteni lehetett, az ázsiai országba minden bizonnyal nem látogat el a Forma-1 mezőnye.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a minap pontot tett az ügy végére, amikor weboldalán publikálta a végleges idei naptárat, mely megerősíti, 2015-ben csak 20 versenyt rendeznek a Forma-1-ben.

„A kereskedelmi jogok birtokosa javasolta – mivel ehhez joga van –, hogy a Dél-Koreai Nagydíj kerüljön bele a naptárba, mivel volt esély arra, hogy 2015-ben megtartják a futamot” – nyilatkozta az AUTOSPORT-nak az FIA egyik szóvivője.

„Az FIA ezt elfogadta, persze ceruzával beírva. Mivel azonban mégsem lesz futam, a hivatalos naptárból is kikerült.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!