„Az FIA mindent megtett, hogy akadályozza Schumachert és a Benettont” - F1VILÁG.HU

„Az FIA mindent megtett, hogy akadályozza Schumachert és a Benettont”

HIRDETÉS
Fotó: www.michael-schumacher.de

A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Flavio Briatore azt állítja, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) annak idején mindent megtett azért, hogy megakadályozza Michael Schumachert és a Benettont a nagycsapatok legyőzésében.

Briatore a ’90-es években volt a Benetton F1-es csapatának első embere, 1994-ben és 1995-ben pedig Michael Schumacherrel közösen két világbajnoki címet is nyertek.

Az olasz szakember most egy interjúban arról beszélt, érdemeiket növeli, hogy az FIA volt akkoriban a legnagyobb ellenfelük, nem pedig a tradicionális nagycsapatok.

„Néhány alkalommal sikerült megnyernünk a bajnoki címet, habár a szövetség mindent megtett, hogy ezt megakadályozza” – mondta Briatore, aki nemrég a Facebookon rajongói kérdésekre válaszolt.

„Nem kaptuk meg azt a tiszteletet, amit a tradicionális nagycsapatok, a Ferrari, a McLaren, a Brabham, vagy a Tyrrell. Főleg az első bajnoki évben, 1994-ben tettek meg mindent, hogy elveszítsük a vb-címet. Néhányszor ki is zárták Michael Schumachert, ami nem volt helyes.”

„De végül sikerült megnyernünk a bajnokságot, ráadásul a következő évben is diadalmaskodtunk.”

Briatore kifejtette, mára teljesen átalakult a Forma-1.

„A mai Forma-1 egy olyan sport, ahol a csapatok főnökei játszanak. A versenyistállók személyisége mostanra eltűnt. A jelenlegi Forma-1 hivatalnokok és mérnökök bajnoksága, nem pedig a kormány mögött ülő gladiátoroké. A küzdelem a szabályok keretén belül, nem pedig a versenypályán zajlik. Ezt lehet szeretni, vagy nem szeretni, attól még tény. Ez már egy másmilyen Forma-1, mint korábban volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!