Az osztrák kormány nem áll a Forma-1 útjába! - F1VILÁG.HU

Az osztrák kormány nem áll a Forma-1 útjába!

Sajtótájékoztatót tartott szerdán, Bécsben Werner Kogler osztrák sportminiszter, ahol természetesen a koronavírus-járvány kapcsán beszélt a sportesemények esetleges megrendezéséről. Az osztrák kormány nem akar a Forma-1 útjába állni.

A Forma-1 mezőnye július elején látogatna Spielbergbe, nemrég pedig felmerült, hogy a 2020-as szezon akár ott is rajtolhatna – rögtön két versennyel!

Ausztriában kedden enyhítettek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseken – újra kinyitottak a boltok, és a remények szerint tovább lazíthatnak majd a korlátozásokon.

Ez persze nem jelenti azt, hogy minden visszazökken a régi kerékvágásba, az utazással kapcsolatos szigorítások ugyanis érvényben maradnak.

ÚJRAINDULHAT A SPORTÉLET

Werner Kogler sportminiszter szerdán sajtótájékoztatót tartott, itt elmondta: a népszerű sportágak – például a labdarúgás – küzdelmeit hamarosan ismét megrendezhetik az országban, természetesen kezdetben még zárt kapuk mögött, és a biztonsági- és egészségügyi intézkedések maximális betartása mellett.

„Engedjünk annyit, amennyit lehet, a lehető legkevesebb korlátozással” – mondta a politikus, aki azt ugyanakkor kifejtette, ha a korlátozások enyhítése nem a várakozásoknak megfelelően működik, készen ismét „behúzni a vészféket”.

NEM ÁLLNAK AZ F1 ÚTJÁBA

A Forma-1-es versennyel kapcsolatban Kogler elárulta, folyamatos kapcsolatban állnak Helmut Markóval és a Red Bull-lal a verseny kapcsán, és a kormány „nem akar a verseny megrendezésének útjába állni”.

A szakember kifejtette, a biztonságos távolság betartása a motorsportban talán könnyebb lesz majd, mint a labdarúgásban, ugyanakkor nagyon szigorú be- és kiutazási szabályokat kell alkalmazni.

Az osztrák kormány a koronavírussal kapcsolatos valamennyi intézkedéséről tájékoztatta a motorsport-szervezeteket, és a versenyek megrendezésével kapcsolatos döntéseket végső soron rájuk bízza.

„A Forma-1 álláspontja alapvetően az, hogy a versenyt végső soron meg lehet rendezni.” – mondta Kogler.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az osztrák kormány nem áll a Forma-1 útjába!
Bahreini Nagydíj: A versenynap eseményei élőben
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!