Az osztrák kormány nem áll a Forma-1 útjába! - F1VILÁG.HU

Az osztrák kormány nem áll a Forma-1 útjába!

HIRDETÉS
Sajtótájékoztatót tartott szerdán, Bécsben Werner Kogler osztrák sportminiszter, ahol természetesen a koronavírus-járvány kapcsán beszélt a sportesemények esetleges megrendezéséről. Az osztrák kormány nem akar a Forma-1 útjába állni.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 30: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 30, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZT9G2UNH2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A Forma-1 mezőnye július elején látogatna Spielbergbe, nemrég pedig felmerült, hogy a 2020-as szezon akár ott is rajtolhatna – rögtön két versennyel!

Ausztriában kedden enyhítettek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseken – újra kinyitottak a boltok, és a remények szerint tovább lazíthatnak majd a korlátozásokon.

Ez persze nem jelenti azt, hogy minden visszazökken a régi kerékvágásba, az utazással kapcsolatos szigorítások ugyanis érvényben maradnak.

ÚJRAINDULHAT A SPORTÉLET

Werner Kogler sportminiszter szerdán sajtótájékoztatót tartott, itt elmondta: a népszerű sportágak – például a labdarúgás – küzdelmeit hamarosan ismét megrendezhetik az országban, természetesen kezdetben még zárt kapuk mögött, és a biztonsági- és egészségügyi intézkedések maximális betartása mellett.

„Engedjünk annyit, amennyit lehet, a lehető legkevesebb korlátozással” – mondta a politikus, aki azt ugyanakkor kifejtette, ha a korlátozások enyhítése nem a várakozásoknak megfelelően működik, készen ismét „behúzni a vészféket”.

NEM ÁLLNAK AZ F1 ÚTJÁBA

A Forma-1-es versennyel kapcsolatban Kogler elárulta, folyamatos kapcsolatban állnak Helmut Markóval és a Red Bull-lal a verseny kapcsán, és a kormány „nem akar a verseny megrendezésének útjába állni”.

A szakember kifejtette, a biztonságos távolság betartása a motorsportban talán könnyebb lesz majd, mint a labdarúgásban, ugyanakkor nagyon szigorú be- és kiutazási szabályokat kell alkalmazni.

Az osztrák kormány a koronavírussal kapcsolatos valamennyi intézkedéséről tájékoztatta a motorsport-szervezeteket, és a versenyek megrendezésével kapcsolatos döntéseket végső soron rájuk bízza.

„A Forma-1 álláspontja alapvetően az, hogy a versenyt végső soron meg lehet rendezni.” – mondta Kogler.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!