Bejáratta új autóját a Williams, Albon szerint gyorsan ki kell majd ismerniük azt a teszteken - F1VILÁG.HU

Bejáratta új autóját a Williams, Albon szerint gyorsan ki kell majd ismerniük azt a teszteken

HIRDETÉS
Kedden bejáratta 2022-es Forma-1-es versenyautóját a Williams csapata: Silverstone-ban Nicholas Latifi mellett az istálló újonnan szerződtetett versenyzője, Alexander Albon is lehetőséget kapott.
Nicholas Latifi (CDN) Williams Racing FW44. Williams Racing FW44 - Film Day and Shakedown, Tuesday15th February 2022, Silverstone

A Williams kedd délután mutatta be idei fényezését a nagyközönségnek, azt azonban még csak egy demóautón prezentálta. Nem sokkal később viszont a valódi FW44-es is bemutatkozott: a csapat a Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstone-ban járatta be az új versenygépet.

Most először vezethette a Williams autóját Alex Albon, aki idén a grove-i istálló színeiben térhet vissza a Forma-1-be.

„Nagyon izgalmas volt beülni ma az FW44-esbe, mindig nagy pillanat, amikor először vezethetsz egy autót” – mondta a brit-thai versenyző. „A barcelonai teszten az lesz majd a lényeg, hogy hatékonyan használjuk fel a rendelkezésünkre álló időt, hogy versenyképes csomaggal vághassunk neki a szezonnak.”

„Nem sok napunk lesz az első verseny előtt, szóval gyorsan meg kell tudnunk, az autó mely területei erősek, és melyeken kell fejlődést elérnünk. Meggyőződésem, hogy jó kis tanulási görbét látunk majd, hiszen mindenki próbálja a legtöbbet kihozni az új szabályokból. De a célok, illetve az, ahogy erre az autóra fókuszálunk, ugyanaz, mint a korábbi években. Hiszen végső soron próbálunk olyan gyorsan körbe menni a versenyautóval, amilyen gyorsan csak lehet.”

A csapat másik versenyzője Nicholas Latifi hozzátette: „Rendkívül izgatottan várom már a barcelonai tesztelést, hogy újra volán mögé üljek, és lássam, mire képes az autó. Az előszezon mindig nagyon hosszúnak tűnik, de nagyon mozgalmas is, és rengeteg munka folyt a gyárban.”

„Az új szabályoknak köszönhetően elvileg jobb versenyzést látunk majd, szóval izgatottan várom már a kihívást. A teszteken próbálunk értékes adatokat gyűjteni, amiket magunkkal vihetünk az első pár futamra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!