Bemutatta 2022-es versenyautóját a Red Bull! - F1VILÁG.HU

Bemutatta 2022-es versenyautóját a Red Bull!

HIRDETÉS
A Forma-1 nagycsapatai közül elsőként a Red Bull Racing rántotta le a leplet 2022-es versenyautójáról. Az új technikai szabályok miatt radikálisan új modell az istálló reményei szerint lehetőséget ad majd Max Verstappennek arra, hogy megvédje világbajnoki címét.
Red Bull RB18

A Red Bull tavaly méltó ellenfele volt a hibrid érában domináló Mercedesnek: az egyéni világbajnoki címet el is hódították Verstappen révén, a konstruktőri versenyben ugyanakkor alulmaradtak a németekkel szemben.

Mivel a Forma-1 szabályai 2022-re gyökeresen megváltoztak, a csapatoknak szinte mindent a nulláról kellett kezdeniük – ez pedig a Red Bull új autójára nézve is szembetűnő: az RB18-as modell tetőtől talpig új a tavalyi, RB16B kódjelű versenygéphez képest, ám természetesen a Milton Keynes-i alakulat még nem mutatott meg mindent a keddi online prezentáción.

A Forma-1 szabályalkotói az új szabályokkal azt szeretnék elérni, hogy izgalmasabb küzdelmeket lássunk a versenypályán, az új versenyautó megálmodásakor pedig a talajhatásra helyeztek igazán nagy hangsúlyt. Ennek is köszönhetően a versenyzők idén remélhetőleg szorosabban tudják majd követni egymást, ezáltal pedig az előzések száma is megnő majd.

A Red Bull továbbra is a Honda által kifejlesztett V6-os erőforrást használja majd, fontos változás viszont, hogy a Forma-1-ben az idei évtől kezdve már E10-es üzemanyagokat kell használni – magyarán szólva a versenybenzinnek 10 százalékban bioetanolt kell tartalmaznia.

Az új technikai szabályok szerint idén már nem 13, hanem 18 colos kerekeket használnak a királykategóriában, az abroncsokat pedig továbbra is a Pirelli szállítja.

„Alig várom már, hogy beüljek az autóba és újra vezessek, hogy lássam, milyen is körözni vele. Volt egy kis pihenőnk, de feltöltődve várom a folytatást.”

„Sok az ismeretlen tényező az autóval kapcsolatban. Én személy szerint magabiztos vagyok, ami igazán fontos, hogy te magad a lehető legjobban felkészülj fizikálisan, de ami az autót illeti, nem tudhatjuk. Ezért is vagyok nagyon kíváncsi arra, hogyan is viselkedik az autó a pályán.”

A Red Bull 2022-ben változatlan felállással vág neki a világbajnokság küzdelmeinek: Max Verstappen csapattársa a 12. F1-es szezonját megkezdő Sergio Perez lesz majd.

„Intenzív szezon volt a tavalyi, fel kellett vennem a ritmust egy új csapatnál. Főleg egy olyan csapatnál, mely a világbajnoki címekért harcolt az első versenytől kezdve. Szóval nem igazán volt idő az alkalmazkodásra. Mélyvíz volt. Nagy kihívást jelentett, de nagyon élveztem. Mindent beleadtunk a szezon utolsó köréig!”

Hirdetés

Az energiaital-gyárosok célja természetesen az, hogy az egyéni világbajnoki cím mellett idén a konstruktőri trófeát is elhódítsák.

Az új, RB18-as kódjelű versenyautót hamarosan pályára is viszi a csapat Silverstone-ban, a szerdán bemutatott modell viszont lényegében csak egy bemutatóautó az istálló 2022-es fényezésével.

A kollektív tesztelés február 23-án kezdődik majd Barcelonában, míg a 2022-es Forma-1-es idény március 20-án rajtol a Bahreini Nagydíjjal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!