Friss hírek

Bemutatta autóját a Red Bull, a Forddal lép partnerségre a csapat

New Yorkban tartotta 2023-as autóbemutatóját a Forma-1 világbajnok csapata, a Red Bull Racing. Az energiaital-gyárosok az eseményen bejelentették azt is, az új motorszabályok 2026-os érkezésekor szövetségre lépnek a Forddal.

A Red Bull tavaly dominált az F1-ben, a szezon 22 versenyéből 17-et megnyert, Max Verstappen pedig megvédte világbajnoki címét. Az osztrák csapat a konstruktőrök között is a legjobbnak bizonyult, idén pedig természetesen újra győzelmi babérokra törne.

A Milton Keynes-i istálló 2023-ban különleges autóbemutatóval készült: az eseményt New Yorkban tartották meg, a nagy durranás pedig az RB19-es leleplezése mellett az volt, hogy a Red Bull bejelentette, szövetségre lép a Forddal, így 2026-tól már az amerikai autógyártó nevével fémjelzett erőforrásokat használja a csapat – amik viszont teljes egészében az osztrák csapat Milton Keynes-i motorkampuszán készülnek.

Hirdetés
 

A Manhattanban megtartott prezentáción Christian Horner csapatfőnök szólalt fel először, aki először a 2022-es év sikereiről beszélt, és természetesen szót ejtett a Red Bull tavaly elhunyt társalapítójáról, Dietrich Mateschitzről, kinek öröksége elmondása szerint továbbra is él az osztrák csapatnál. Ezt követően a Red Bull néhány híres sportolójával folytattak beszélgetést a színpadon, és egy amerikai művész, Mr. Doodle alkotását is megtekinthettük a Red Bull egy korábbi autóján, az RB14-esen. A bemutatón elhangzott az is, idén a három amerikai versenyen, Miamiban, Austinban és Las Vegasban olyan fényezésű autókkal állnak rajthoz, melyeket rajongók álmodnak meg.

Az eseményen természetesen Daniel Ricciardo is jelen volt, aki az elmúlt két szezont a McLaren csapatánál töltötte, 2023-ra pedig visszatért a Red Bull csapatához, ahol tartalékversenyző lesz az előttünk álló idényben. Természetesen a csapat hivatalos versenyzői sem hiányozhattak, elutazott New Yorkba Sergio Perez, illetve az elmúlt két év világbajnoka, Max Verstappen is. A holland versenyző az autóbemutatón azt mondta, minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy 2023-ban még jobb teljesítménnyel rukkoljon elő, hiszen úgy érzi, mindig van hová fejlődni.

A bemutatón aztán megmutatták a csapat autóját is, az RB19-est, ám az egyetlen közzétett stúdiófotó alapján kétségbe vonható, hogy valóban az idei autóról van-e szó, valójában inkább csak a tavalyi modell idei külsőbe bújtatott változatát prezentálták. Az eseményen viszont váltig állították, hogy az új autót mutatták meg a nagyközönségnek, de ez így volt tavaly a tavalyi autóbemutatón is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!