Bemutatta új autóját a Red Bull! - F1VILÁG.HU

Bemutatta új autóját a Red Bull!

Bemutatta 2021-es Forma-1-es versenyautóját a nagyközönségnek a Red Bull csapata. Az új, RB16B kódjelű versenyautót még az előszezoni tesztek előtt pályára viszi a csapat!

A Milton Keynes-i istálló idén új felállással, a Max VerstappenSergio Perez kettőssel vág neki az F1-es világbajnokság küzdelmeinek. Utóbbi versenyző a tavaly meglehetősen gyenge formát mutató Alex Albon helyére érkezett, a thai pilóta a Red Bull tartalékosa lesz az előttünk álló szezonban.

A TAVALYI ALAPOKRA ÉPÍTETTEK!

A Forma-1 csapatai még tavaly állapodtak meg abban, a koronavírus-járvány miatt a 2021-re tervezett jelentős szabályváltozásokat egy évvel elhalasztják, az idei szezonra pedig befagyasztják a kasztnifejlesztéseket.

Bár gyakran mondjuk egy újonnan bemutatott autóra, hogy „a tavalyi modell továbbfejlesztett változata”, ez az idei F1-es gépekre még inkább igaz tehát. Nem véletlen, hogy a Red Bull új betontorpedója is az RB16B kódjelet viseli.

A csapat új versenyautójában idén is a Honda V6-os erőforrása dübörög majd: a japán gyártó a szezon végén kivonul a Forma-1-ből, ennek ellenére azonban mindent belead utolsó évében, így a 2021-es szezonnak egy vadonatúj motorral vághat neki a Red Bull.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnök azt reméli, az idei versenyautóval nem lesznek olyan jellegű korrelációs problémák, mint amilyenek 2020-ban hátráltatták a csapatot.

Az előszezoni teszteket március 12-14. között rendezik, a Red Bull azonban filmforgatás céljából már korábban bejáratja az új versenyautót Silverstone-ban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!