Friss hírek

Bírói ítélőszék: így magyarázza a büntetést a versenyirányítás

A kanadai verseny legnagyobb port kavart eseménye Sebastian Vettel pályaelhagyása, majd a Hamilton elé visszatérése volt, amiért a németet 5 mp-es időbüntetéssel súlytották. A négyszeres bajnok nagyon kifakadt, de az FIA érvelt.

A futam 48.körében a Ferrari megcsúszott Vettel alatt, akinek át kellett vágni a hármas kanyart, azonban a pályára visszatérve lassította Hamiltont, amit veszélyes manővernek minősítettek.

A verseny irányítóság hivatalos közlemény formájában próbálja magyarázni, hogy miért döntöttek Vettel büntetése mellett. Az álláspont a következő:

Az FIA Formula-1 versenyszabályzatának 38.1-es pontjában meghatározottak alapján a stewardok megtekintették az esetről készült videófelvételeket, és úgy határoztak, hogy az 5-ös rajtszámú autó (Vettel) a hármas kanyarban elhagyta a pályát, és veszélyes módon hozta azt vissza a 4-es kanyarban, melynek következtében a 44-es rajtszámú autót (Hamilton) kitérő manőverre kényszerítette, emiatt 5 másodperces büntetésben, illetve 2 büntetőpontban részesült.

Természetesen Vettel egyáltalán nem fogadja el, hogy kvázi elvették tőle a kanadai győzelmet. A rajongókat is erősen megosztja az incidens, aminek talán itt még koránt sincsen vége.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!