Biztosított a Virgin Racing anyagi háttere 2011-re - F1VILÁG.HU

Biztosított a Virgin Racing anyagi háttere 2011-re

Richard Branson megerősítette, hogy a korábbi híresztelésekkel ellentétben, továbbra is teljes mértékben támogatni fogja a Virgin Racing istállót a 2011-es idényben, sőt arra is hajlandó, hogy kevesebb felületet foglaljon, hogy több helyet biztosítson más szponzorok számára.


Richard Branson megerősítette, hogy a korábbi híresztelésekkel ellentétben, továbbra is teljes mértékben támogatni fogja a Virgin Racing istállót a 2011-es idényben, sőt arra is hajlandó, hogy kevesebb felületet foglaljon, hogy több helyet biztosítson más szponzorok számára.

A brit milliárdos a tavalyi év elején, a bajnoki címet végül megszerző Brawn istálló oldalán csatlakozott a Forma-1-be, és a sikerek után felbuzdulva, egy márkanevével ellátott, „saját” csapatot indított a bajnokságban, több-kevesebb sikerrel.

A kezdeti nehézségek után sokan úgy gondolták, hogy Branson szépen lassan kivonja magát és cégét a királykategóriából, ám az üzletember csütörtökön megerősítette, hogy a következő idényben is teljes mértékben a csapat mögött áll majd a Forma-1-ben.

„Igen, egyértelmű, hogy továbbra is támogatni fogom a csapatot” – jelentette ki Branson. „Az idei egy igen élvezetes szezon, és továbbra is azon vagyok, hogy legyőzzem a Lotust, amire van még néhány versenyem.”

„Nick Wirth (a csapat technikai igazgatója) jelenleg is a gyárban dolgozik a jövő évi autón, és azt gondolom, hogy egy elég jó rajtot vettünk az idei évben a Forma-1-ben, így semmi okom nincsen arra, hogy meghátráljak, és hátat fordítsak ennek az egésznek.”

A Virgin és a Lotus Racing vezetője között az év elején volt egy egyezség, miszerint annak a csapatnak a tulajdonosa, aki alulmarad a másikkal szemben, egy járat erejéig légiutaskísérőként fog dolgozni a másik légitársaságánál.

Branson többek között ezért is bízik abban, hogy meg tudják verni ellenfelüket, akik ugyan szintén nem tudtak még pontot szerezni, de eddigi eredményeik alapján előttük állnak a bajnokságban.

„Tisztában voltunk azzal, hogy nem leszünk könnyű helyzetben” – magyarázta. „Azonban azt gondolom, hogy a csapat úgy teljesít, hogy azt ígérte a megbízhatóság és más téren is.”

„A csapatunk eddigi költségvetése körülbelül 20 millió fonttal kevesebb, mint a Lotusé, éppen ezért ehhez képest nagyon jól teljesítünk, és egyre versenyképesebbek vagyunk.”

Hirdetés

Bár messze nem olyan sikeres, mint a tavalyi évben a Brawn GP-vel, Branson továbbra is úgy gondolja, hogy minden szempontból megéri cégével jelen lennie a motorsportok királykategóriájában.

„A tavalyi évhez hasonlóan, idén sem költöttünk sok pénzt” – mondta. „A Virgin márka igen erős, és más szponzorokat is vonz, szóval az emberek részesei akarnak lenni a Virgin autóknak. Ez mindkét évben jól működött számunkra.”

„Természetesen sokkal többet vagy a képernyőn, mikor győzöl, de hihetetlenül szerencsések voltunk a tavalyi évben, ilyen lehetősége sokaknak soha nem adatik meg az életben.”

Bár jelenleg szinte az egész autót Virgin emblémák borítják, Branson elmondta, hogy szívesen csökkentené saját cége reklámfelületeit, ha más szponzoroknak kellene a hely, amire reményei szerint minden esély megvan már a következő idényben.

„Azt gyanítom, hogy a srácaink kiváló munkát végeznek a szponzorációk terén a jövő évre vonatkozóan, és ha sikeresen végzik a dolgukat, akkor több felületet kaphatnak a külsős szponzorok” – mondta.

„Természetesen bízunk abban, hogy megtarthatjuk a Virgin feliratot az autó hátulján, de végül minden azon múlik, hogy a srácok mennyi szponzort találnak 2011-re.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Biztosított a Virgin Racing anyagi háttere 2011-re
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
Ekkor rajtol ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíj!
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!