Bottas: Nem ez az én teljesítményszintem - F1VILÁG.HU

Bottas: Nem ez az én teljesítményszintem

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője egyelőre keresi a válaszokat az F1-es Azeri Nagydíjon tapasztalt problémáira – akárcsak szombaton, vasárnap is csak küszködött a finn pilóta.
BAKU CITY CIRCUIT, AZERBAIJAN - JUNE 06: Valtteri Bottas, Mercedes W12 during the Azerbaijan GP at Baku City Circuit on Sunday June 06, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Charles Coates / LAT Images)

Bottas már a szombati időmérő edzésen is küszködött, és míg csapattársának, Lewis Hamiltonnak sikerült a második rajthelyet megszereznie, a finn pilóta csak a 10. helyről kezdhette meg a futamot. 

„A tegnapihoz egészen hasonló érzéseim voltak, nem igazán értettem, nem volt elég tempóm. A verseny elején is láttam, hogy nehéz lesz tartani a lépést az előttem lévőkkel. Különösen az egyik Aston Martin egyértelműen gyorsabb volt.”

Hamiltonék egy beállításmódosításnak köszönhetően javítottak a gumikezelésen, ám Bottas autója nem úgy reagált a hétvégi változtatásokra, mint ahogyan a csapat azt várta volna. 

„Az egyik gyenge pontunk az idei évben a gumik felmelegítése, és a biztonsági autót követő új rajtnál úgy éreztem magam, mint egy bója, autók mentek el mellettem jobbra-balra, szóval nem volt szórakoztató” – folytatta Bottas.

A finn pilóta hozzátette, szeretné elfelejteni a vasárnapi versenyt, amelyen végül pontot sem sikerült szereznie, miután a 12. helyen ért célba. 

„Ez elég egyedi pálya, és meg kell értenem, hogy miért nem voltunk jó a teljesítményünk, és számomra pedig fontos, hogy elfelejtsem, mert tudom, hogy nem ez az én teljesítményszintem. Szóval gyorsan túl kell jutnom ezen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!