Bottas volt a leggyorsabb az első tesztnapon - F1VILÁG.HU

Bottas volt a leggyorsabb az első tesztnapon

HIRDETÉS

A Williams istálló versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok abu dhabi tesztjének keddi nyitónapján. A finn mögött Kimi Räikkönen és Nico Rosberg zárt.


A Williams istálló versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok abu dhabi tesztjének keddi nyitónapján. A finn mögött Kimi Räikkönen és Nico Rosberg zárt.

Alighogy véget ért a Forma-1 2014-es bajnoksága, a királykategória csapatai máris megkezdték a felkészülést a következő idényre – a szezon utolsó tesztprogramját tartják ugyanis Abu Dhabiban.

Az első tesztnapon a Williams színeiben pályára guruló Valtteri Bottas volt a leggyorsabb: a finn pilóta 80 kört tett meg a nyitónapon, végül 1 perc 43,396 másodperces idővel végzett az élen.

A második pozícióban a Ferrari F14 T kódjelű versenygépét nyüstölő Kimi Räikkönen zárt, hátránya majd’ fél másodperc lett Bottasszal szemben.

A Ferrari csapatánál egyébként ma tiszteletét tette Sebastian Vettel is: a német ugyan autóba még nem ülhet, hiszen red bullos szerződése ezt nem teszi lehetővé, kedden azonban már a Ferrari garázsában mutatkozott.

A harmadik helyen a világbajnoki címet Abu Dhabiban elbukó Nico Rosberg zárt, őt a GP2-es sorozat idei legjobbja, Jolyon Palmer követte a Force Indiával.

Hirdetés

Carlos Sainz Jr. tesztelt ma a Red Bullnál, a spanyol tehetség közel 100 kör megtétele után végzett az ötödik helyen, mintegy 2 másodperccel lemaradva Bottastól.

A Caterham színeiben Will Stevens rótta a köröket, ő az előkelőnek mondható hatodik helyen zárt, kevesebb mint 1 tizeddel lemaradva Sainztól.

Charles Pic vezethette a Lotus versenygépét kedden, míg Marcus Ericsson ma már új munkaadójánál, a Saubernél lépett szolgálatba. Végül a toro rossós Max Verstappent megelőzve nyolcadik lett.

A legnagyobb figyelem kétségkívül a McLarenre szegeződött ma, a wokingi gárda ugyanis megkezdte a munkát új motorpartnerével, a Hondával.

A brit istálló napja azonban nem indult problémamentesen, egy technikai hiba miatt ugyanis az autó csak délután gurulhatott pályára – Stoffel Vandoorne vezényletével azonban ekkor is mindössze 3 kört tett meg.

A gárda versenyigazgatója, Eric Boullier azt mondja, aggodalomra semmi ok, a legfontosabb ugyanis az, hogy összhangba hozzák a McLaren tesztautóját a japánok V6-os erőforrásával – ami időigényes folyamat lehet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!