Friss hírek

Brawn: Nem kapkodjuk el a versenynaptár kialakítását

Nem fogja elsietni a Forma-1-es versenynaptár további részének kialakítását a száguldó cirkusz vezetősége.

A királykategória 2020-as szezonja július elején rajtol majd el Ausztriában, ahol rögtön két versenyt is megtartanak.

Az F1-es mezőny ezután Magyarország, majd Nagy-Britannia, Spanyolország, Belgium és Olaszország felé veszi az irányt.

Hirdetés
 

A terv az, hogy 2020-ban 15-18 futamot megrendeznek, ennek érdekében pedig ősszel Eurázsia és Ázsia, majd Amerika és a Közel-Kelet felé venné az irányt a cirkusz.

A koronavírus-járvány miatt viszont nem egyszerű kialakítani a további programot, az F1 vezetése pedig elismerte, van esély arra, hogy további európai futamokkal bővül a naptár, amennyiben bizonyos távoli helyszínekre végül nem tudnak ellátogatni.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója nemrég egy interjúban azt mondta, nem fogják elkapkodni a döntést, és az épített pályák esetében viszonylag sokáig húzhatják a dolgot.

„Minden ország eltérő szakaszban jár a járványt tekintve, egyes országokban elég nehéz most a helyzet – de optimisták vagyunk, hogy időben javulni fog a helyzet ahhoz, hogy ellátogassunk ezekre a helyszínekre” – mondta Brawn a Sky Sports F1 televíziónak.

„Azt gondolom, az épített pályák esetében meglehetősen könnyű késői döntéseket hozni. De ahol ki kell alakítani a pályát, ott több időre van szükség. És persze a tengerentúli versenyek esetében a logisztika is sokkal nehezebb.”

„Elég komoly kihívást jelent az év második fele, de úgy gondolom, tisztességes idényünk lesz. Sok minden kezd most a helyére kerülni.”

„Szorosan együttműködünk az FIA-val és a csapatokkal, hogy megbirkózzunk a logisztikai kihívásokkal. Vannak A, B és C terveink, ezekhez egyébként hozzá vagyunk szokva, de természetesen most mások a körülmények.”

AZ F1-ES VERSENYNAPTÁRT IDE KATTINTVA NÉZHETED MEG!

A szeptember 6-ra tervezett Olasz Nagydíjat a szingapúri utcai verseny követni, a hírek szerint viszont jó esély van rá, hogy ezt a futamot végül nem tudják megtartani. Ebben az esetben tehát egy újabb európai verseny következhet, lehetséges helyszínként pedig Mugello neve merült fel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!