Brawn: Nem kapkodjuk el a versenynaptár kialakítását - F1VILÁG.HU

Brawn: Nem kapkodjuk el a versenynaptár kialakítását

HIRDETÉS
Nem fogja elsietni a Forma-1-es versenynaptár további részének kialakítását a száguldó cirkusz vezetősége.
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 and Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF90 lead Max Verstappen of the Netherlands into turn one at the start driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21ZPPAT992111 // Usage for editorial use only //

A királykategória 2020-as szezonja július elején rajtol majd el Ausztriában, ahol rögtön két versenyt is megtartanak.

Az F1-es mezőny ezután Magyarország, majd Nagy-Britannia, Spanyolország, Belgium és Olaszország felé veszi az irányt.

A terv az, hogy 2020-ban 15-18 futamot megrendeznek, ennek érdekében pedig ősszel Eurázsia és Ázsia, majd Amerika és a Közel-Kelet felé venné az irányt a cirkusz.

A koronavírus-járvány miatt viszont nem egyszerű kialakítani a további programot, az F1 vezetése pedig elismerte, van esély arra, hogy további európai futamokkal bővül a naptár, amennyiben bizonyos távoli helyszínekre végül nem tudnak ellátogatni.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója nemrég egy interjúban azt mondta, nem fogják elkapkodni a döntést, és az épített pályák esetében viszonylag sokáig húzhatják a dolgot.

„Minden ország eltérő szakaszban jár a járványt tekintve, egyes országokban elég nehéz most a helyzet – de optimisták vagyunk, hogy időben javulni fog a helyzet ahhoz, hogy ellátogassunk ezekre a helyszínekre” – mondta Brawn a Sky Sports F1 televíziónak.

„Azt gondolom, az épített pályák esetében meglehetősen könnyű késői döntéseket hozni. De ahol ki kell alakítani a pályát, ott több időre van szükség. És persze a tengerentúli versenyek esetében a logisztika is sokkal nehezebb.”

„Elég komoly kihívást jelent az év második fele, de úgy gondolom, tisztességes idényünk lesz. Sok minden kezd most a helyére kerülni.”

„Szorosan együttműködünk az FIA-val és a csapatokkal, hogy megbirkózzunk a logisztikai kihívásokkal. Vannak A, B és C terveink, ezekhez egyébként hozzá vagyunk szokva, de természetesen most mások a körülmények.”

Hirdetés

AZ F1-ES VERSENYNAPTÁRT IDE KATTINTVA NÉZHETED MEG!

A szeptember 6-ra tervezett Olasz Nagydíjat a szingapúri utcai verseny követni, a hírek szerint viszont jó esély van rá, hogy ezt a futamot végül nem tudják megtartani. Ebben az esetben tehát egy újabb európai verseny következhet, lehetséges helyszínként pedig Mugello neve merült fel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!