Friss hírek

Brawn nyugdíjba megy, de a telefonja „mindig bekapcsolva lesz”

Bár a 2022-es szezont követően nyugdíjba vonult, a Forma-1 korábbi sportigazgatója, Ross Brawn azt mondja, mindig „bekapcsolva lesz a telefonja”, ha a sportág vezetőinek szüksége lesz a tanácsára.

Miután annak idején kulcsszerepet játszott a Ferrari dominanciájában, és saját csapatával, a BrawnGP-vel is világbajnoki címig jutott, a neves szakember nem akart teljesen hátat fordítani az F1-nek, és néhány év pihenőt követően visszatért, hogy sportigazgatóként segítse a vezetőség munkáját. Brawn szerződése 2022 végén járt le, a szakember pedig a nyugdíj mellett – elmondása szerint azonban az ajtaja mindig nyitva áll majd kollégái előtt.

„Egy kis érdeklődést azért mutatni fogok” – fogalmazott a 68 esztendős Brawn. „Stefano [Domenicali] nagyon jó barátom, és ahogy neki is mondtam, a telefonom mindig be lesz kapcsolva. Ha tehát lesz bármi, amiben segíthetek, és nem emészti fel túlságosan az időmet, akkor örömmel teszem. De inkább csak amolyan tanácsadói szerep lesz ez, mintsem aktív pozíció.”

Hirdetés
 

„Ez egy csodálatos sport, lenyűgöző kombinációja a technológiának és a versenyzői tehetségnek. Megeshet, hogy nagyszerű pilóták ülnek pocsék autókban, vagy átlagos versenyzők briliáns versenygépekben – olykor pedig briliáns versenyzők briliáns autókban. És tény, hogy szezon közben sokat változhat a dolog.”

„Ha megnézzük a legtöbb sportágat, az atlétikát vagy a teniszt, valaki mindig ott van a csúcson, és hacsak nincs rossz napja, nagyon nehéz bárkinek is legyőzni őt. Ebben a sportágban nyerhetsz – és tudom, hogy voltak időszakok, amikor valaki dominált –, majd jön valaki, aki rengeteg előrelépést tesz az autójával, és hirtelen már nem vagy győztes pozícióban. Megvan ez a folyamatos dinamika. És az eltérő pályák. Szóval úgy gondolom, ez egy egyedülálló sport, és nagy örömmel látom a szenvedélyt azok után, hogy néhány évig mélyponton volt a sportág.”

Brawn azt mondja, nagyszerű látni, mennyivel népszerűbb lett a Forma-1 a Liberty Media hatalomátvétele óta.

„Úgy gondolom, meg kell őriznünk és meg kell védenünk ezt a megnövekedett szenvedélyt” – magyarázta. „Viszont most elhajózom a naplementébe, és nagyon örülök annak, hogy itt tart ma a Forma-1. Azt gondolom, nem szabad elfelejtenünk, hogy mit tettünk annak érdekében, hogy eljussunk ide, és meg kell bizonyosodnunk a további fejlődésről.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!