Brawn optimista: Nagyszerű lesz az F1-es szezon második fele is! - F1VILÁG.HU

Brawn optimista: Nagyszerű lesz az F1-es szezon második fele is!

HIRDETÉS
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn nagyon magabiztos azzal kapcsolatban, hogy a száguldó cirkusz 2020-as idénye számos izgalmas versenyt tartogat majd.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 17: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Ross Brawn, Managing Director (Sporting) of the Formula One Group, before the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 17, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-227C6EH1D2111 // Usage for editorial use only //

Az új idény júliusban rajtol el zárt kapus európai versenyekkel: eddig 8 verseny dátumát jelentették be, ősszel pedig az F1 Ázsia, Amerikai, majd a Közel-Kelet felé venné az irányt.

Brawn elárulta, keményen dolgoznak azon, hogy összeállítsák a versenynaptár második felét, ám sok még a tennivaló. A szakember azt mondja, rengeteg opciót kell megvizsgálniuk, és szóba jöhet az is, hogy ősszel további európai versenyeket rendeznek.

„A dolgok gyorsan haladnak, de még van időnk” – mondta a Forma-1 sportigazgatója.

„Sok különféle opciónk van, és nagyon magabiztosak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy nagyszerű lesz a szezon második fele, de még nincs értelme bejelenteni semmit, mivel vannak még dolgok, amiket össze kell raknunk.”

„Lehet olyan eshetőség, hogy meghosszabbítjuk az európai szezont egy-két futammal, ha szükséges. Azt gondolom, Bahreinben és Abu Dhabiban zárul majd a szezon az alapján, ahogy most látjuk a dolgokat. Így már 10 versenyünk van. És meg fogjuk találni azt a legalább 5-6 versenyt a szezon közepére.”

„Azt tudjuk, hogy az olyan helyszíneknek, ahol fel kell építeni a pályát, például Bakunak vagy Szingapúrnak, több időre van szükségük az épített pályákhoz képest. Minden aspektust megvizsgáltunk, és szerintem nagyon jó lehet az idény második fele. Lesznek versenyek, melyek nem jönnek össze, és lehetnek olyanok, amiket beszúrunk a programba, de rengeteg minden történik.”

AZ F1-ES VERSENYNAPTÁR IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

A Forma-1 szabályai szerint 8 verseny elegendő lenne ahhoz, hogy az idényt világbajnokságnak lehessen nevezni, Brawn szerint azonban ez nem lesz releváns, az F1 ugyanis „jóval több” versenyt tervez ennél.

Potenciális versenyhelyszínként egyébként felmerült Mugello, Imola, Portimao és Hockenheim neve is, amennyiben a távoli versenyek közül valamelyiket nem sikerül megrendezni ősszel.

Hirdetés

„Számos remek európai pálya van, ahol meg tudunk rendezni még egy-két versenyt, hogy átfogó idényünk lehessen” – mondta Brawn. „Még nem fogjuk kijelenteni, melyek ezek, mert még folyamatban van a munka.”

„Szeretnénk nagyon elkerülni azt, hogy bejelentjük a programot, és aztán változtatunk rajta. Viszont úgy kell bejelentenünk, hogy elegendő idő legyen arra, hogy az emberek tervezni tudjanak. Reméljük, hogy az év második felében bizonyos versenyeken már lehetnek nézők, szóval időre lesz szükség a jegyértékesítéshez és a promócióhoz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Brawn optimista: Nagyszerű lesz az F1-es szezon második fele is!
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!