Friss hírek

Brundle: Masi eltávolítása nem oldja meg az F1 problémáját

Nem oldaná meg a Forma-1 problémáit az, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) leváltaná az eddig versenyigazgatóként tevékenykedő Michael Masit – mondja a korábbi Forma-1-es versenyző, Martin Brundle.

Masi 2019 óta látja el a versenyigazgatói feladatokat, ő vette át ugyanis az akkor elhunyt Charlie Whiting helyét a Forma-1-ben.

A szakembernek kétségkívül rendkívül nehéz dolga volt 2021-ben a Mercedes és a Red Bull, illetve Lewis Hamilton és Max Verstappen öldöklő bajnoki csatája közepette.

Hirdetés
 

Masit főleg az Abu Dhabi Nagydíjat követően érte rengeteg bírálat, a szezonzáró futamon meghozott döntéseivel ugyanis akarva-akaratlanul beleszólt a világbajnoki küzdelembe.

A pletykák szerint a Mercedesnél azt szeretnék elérni, hogy 2022-ben már ne Masi legyen a versenyigazgató, az FIA pedig nemrég alapos belső vizsgálatot indított az abu dhabi eseményekkel kapcsolatban.

A Sky Sports F1 televízió szakértőjeként tevékenykedő volt F1-es versenyző, Martin Brundle viszont úgy látja, nem biztos, hogy jó ötlet leváltani a versenyigazgatót.

„Amit biztosan tudok, hogy Michael Masi leváltása nem fogja megoldani a problémát” – mondta a korábban 158 Forma-1-es versenyen rajthoz álló Brundle.

„Ez egyszerűen túl nagy feladat ahhoz, hogy egy ember kezelje egy 23 versenyes szezon során, és csak nőni fog. Charlie [Whiting] és Herbie [Blash – Whiting korábbi asszisztense] idejében 16-18 verseny volt. Charlie szokta elrajtoltatni a versenyt, Herbie pedig gyakorlatilag versenyigazgató volt addig, amíg Charlie vissza nem ért a rajtállástól.”

„Mindent kontroll alatt tartottak, de ez az egész exponenciálisan növekszik, így Masinak, amennyibene marad, rengeteg támogatásra lesz szüksége. És gyanítom, ezért is vizsgálják jelenleg a dolgot.”

„És ki lenne az, aki a helyébe tudna lépni?”

Brundle hozzátette, Masinak „egy élete maradna”, ha végül megtartaná pozícióját 2022-re.

„Úgyhogy nem tudom, hogy ez az egész tartható-e.”

A Brundle mellett szintén a Sky Sports F1 televíziónál tevékenykedő Johnny Herbert ugyanakkor úgy látja, Masinak távoznia kellene, de ez nem olyan egyszerű feladat az FIA számára.

„Azt hiszem, már túl sok kárt okozott a Forma-1-nek” – mondta a korábbi F1-es pilóta. „Az ő pozíciójában fontos, hogy meglegyen a bizalom, és szerintem ez a bizalom teljesen és végképp elpárolgott. A probléma az, hogy kire cseréljük le? Mert nyilvánvaló, hogy a tapasztalat nagyon fontos lesz annak, aki betölti ezt a pozíciót.”

„Michael nagyon szerencsés volt, Charlie Whiting alatt dolgozott, amikor Charlie irányította a dolgokat, és rengeteg jó dolgot tanult ebből a szempontból. Hogy van-e valaki, aki szerintem kiemelkedik ahhoz, hogy leváltsa őt? Nincs. És ez a nagy rejtvény most.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!