Button megkérdőjelezte Hamilton motivációit - F1VILÁG.HU

Button megkérdőjelezte Hamilton motivációit

HIRDETÉS
A 2009-es Forma-1-es világbajnok, Jenson Button szerint a megfelelő autóval Lewis Hamilton ismét versenyképessé válhatna, de kérdéses, hogy ennyi év után még talál-e motivációt az F1-ben.
Lewis Hamilton, Mercedes, Monaco 2022

Az utóbbi egy évtized során olyan sikersorozatnak voltunk szemtanúi a Forma-1-ben, amire a széria 1950 óta íródó története során korábban egyszer sem volt példa. Lewis Hamilton és a Mercedes párosa évről évre sorra nyerte a világbajnoki címeket, 2014 és 2021 között a pilóta hat, a gyártó pedig nyolc alkalommal zsebelte be az év végi első helyezést. Ez a lehengerlő széria azonban megtörni látszik, a Mercedes idei autója ugyanis jóval körülményesebben működik az elődeinél. Ez különösen Hamilton formáján látszik meg, akinek idei eredményei egyelőre rendre elmaradnak új kollégája, George Russellhez képest.

Hamilton korábbi csapattársa, Jenson Button szerint a hétszeres világbajnoknak meggyűlik a baja az idei kihívásokkal, így az önbizalma már nem a régi.

„Szerintem nagy változás volt Lewis számára, hogy most egy olyan autót vezet, ami az ő világában nem számít versenyképesnek. 2014 óta folyamatosan harcol a világbajnoki címekért, és jött mellé egy fiatal, feltörekvő csapattárs, George Russell, aki versenyképes. George most egy olyan autóba ülhet  bele, ami gyorsabb a számára megszokottnál, ez pedig magabiztosságot ad számára, hogy keményebben merje nyomni. Eközben Lewis valószínűleg kevésbé érzi magabiztosnak magát, így nem tudja kihozni az autójából a maximumot. Az pedig mentálisan fáj, ha néhány verseny rosszul alakul. Ez a sport a sport az elméről is szól, nem csak a testről.”

Ennek ellenére Button hiszi, hogy Hamilton újra képes lehet vb-címekért harcolni, csak az a kérdés, egyáltalán vannak-e még ilyen motivációi.

„Mint tudjuk, Lewis a világ egyik legjobbja Forma-1-es pilótája, ha nem a legjobbja. Újra versenyképes lesz, ha az akar lenni. A kulcs ebben van. Talán úgy gondolja, véget ért a karrierje, és valami mást akar csinálni. Ki tudja? Mindenesetre ha versenyképes az autója, akkor versenyeket fog nyerni” – fogalmazott a 2009-es világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!