Friss hírek

Buttont lenyűgözte a Honda teljesítménye

Jenson Button bevallotta, két kisebb vezetői hiba miatt csúszott le az időmérő edzés utolsó etapjáról, ám ennek ellenére elégedett csapata teljesítményével, hiszen elmondása szerint a vártnál sokkal jobban teljesítettek.

Jenson Button bevallotta, két kisebb vezetői hiba miatt csúszott le az időmérő edzés utolsó etapjáról, ám ennek ellenére elégedett csapata teljesítményével, hiszen elmondása szerint a vártnál sokkal jobban teljesítettek.

Azt követően, hogy a tavalyi évben borzalmasan gyenge teljesítményt nyújtott, a Honda remekül kezdte az idei szezont.

Jenson Button a tizenharmadik, míg csapattársa, Rubens Barrichello két pozícióval előrébb, a tizenegyedik helyen landolt a mai időmérőn a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

“Úgy gondolom, hogy mindenkit megleptünk a mai teljesítményünkkel, mert a téli teszteken látottak alapján senki nem számított arra, hogy ilyen erősek leszünk. Megmondom őszintén, hogy szerintem még ennél is jobbak lehettünk volna, ha nem hibázok kétszer is a gyorsköröm alatt” – mondta Button az ITV-nek.

A brit pilóta amellett, hogy örült csapata teljesítményének, csalódott is volt egyben, mert úgy gondolja, az RA108-as modell képes lett volna bekerülni az első tízbe.

“Személy szerint csalódott vagyok, bár örülök a csapat sikerének” – magyarázta. “Nagyon szoros volt, hiszen köztem és a nyolcadik hely között mindössze két tized volt, így csakis a hibáimnak köszönhetem a tizenharmadik pozíciót. Azonban úgy gondolom, hogy mindenképpen jó a sportnak, hogy nagyon szoros a középmezőny.”

Button továbbá bízik benne, hogy a Honda megtalálta a helyes utat, és folyamatosan javulni fog az idei szezonban.

“Kiválóan kezdtük az idei évet. Mivel még nem köröztünk túl sokat az új aerodinamikai csomaggal, biztos vagyok benne, hogy a következő versenyeken még jobbak lehetünk, aztán Barcelonában újabb lépést tehetünk majd előre, és három-négy verseny múlva jöhet a következő. Ha ilyen mértékben tudunk fejlődni, akkor elégedett leszek” – tette hozzá Button.

Barrichello szintén elégedetten nyilatkozott.

” A tavalyi évben számos új dolgot hoztunk ki a szélcsatornából, ám azok egyáltalán nem működtek az autón. Az idei évben más a helyzet. Megmondják, mit várhatunk az új elemektől, és az pontosan úgy lesz, mikor először pályára visszük. Abszolút elégedett vagyok a csapattal, és a jelenlegi fejlődéssel” – mondta a brazil.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!