Friss hírek

Carey: Elérkezett az idő, hogy visszatérjen a versenypályára a Forma-1

Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója szerint igenis elérkezett az ideje annak, hogy a száguldó cirkusz visszatérjen a versenypályákra, fel kell ugyanis ismerniük, hogy a koronavírus-járvány miatti leállás hosszú távon súlyos következményekkel járhat.

A száguldó cirkusz mezőnye négyhónapnyi kényszerpihenő után július első hétvégéjén vág neki a 2020-as idénynek.

A Forma-1 vezetősége egyelőre az első 8, európai verseny dátumát jelentette be, Chase Carey azonban bízik abban, tartani tudják terveiket, és 15-18 futamot meg tudnak rendezni idén.

IDE KATTINTVA MEGNÉZHETED A MÓDOSÍTOTT F1-ES NAPTÁRAT

Miközben az európai labdarúgó bajnokságok, illetve szerte a világon számos versenysorozat útnak indítja küzdelmeit, a Forma-1 is óvatos léptekkel nyit. Carey szerint megfontoltnak kell lenniük, ugyanakkor fel kell ismerniük azt, hogy a leállás súlyos következményekkel jár mindenki számára.

„Az a benyomásom, hogy a világ jelentős része szeretne visszatérni a normális életvitelhez – és persze biztonságosan és megfelelően tenné ezt meg” – mondta az üzletember.

„Kétségtelen, hogy nem vagyunk egyedül, más sportágak is elkezdtek működni, más közösségek is elkezdtek nyitni.”

„A világ nagy része előrefelé halad, és szerintem fontos ráeszmélni arra, hogy a bezárásnak is vannak egészségügyi, társadalmi és gazdasági következményei, amik valósak hosszú távon. Intelligensen kell kezelnünk a járvány kockázatait, és meg kell tennünk mindent a megszüntetéséért, az emberek biztonságáért. De nem úgy, hogy nem ismerjük fel azt, hogy a leállásnak valódi következményei vannak.”

Carey hozzátette, nagyon szeretnék, ha lennének rajongók is a versenyhétvégéken, ám erre csak akkor lesz lehetőség, ha biztosítani tudják az emberek biztonságát.

„Szeretnénk, ha lennének rajongók az eseményeken. De az első versenyhétvégéken nem lesznek szurkolók, szóval nem olyan lesz az élet, ahogy megszoktuk. Alaposan átgondolt lépésekre van szükség, megfelelő védelemmel és folyamatokkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!