Coulthard: A Ferrari jól tette, hogy megszabadult Räikkönentől - F1VILÁG.HU

Coulthard: A Ferrari jól tette, hogy megszabadult Räikkönentől

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es versenyző, David Coulthard szerint a Ferrari csapata jól tette, hogy a 2018-as szezon végén megvált világbajnok versenyzőjétől, Kimi Räikkönentől.
Fotó: Alfa Romeo Racing

A finn pilóta helyét az idei évre Charles Leclerc vette át, aki a szezon első 5 versenyhétvégéjén remek teljesítményt nyújtott, és tartani tudta a lépést négyszeres világbajnok csapattársával, Sebastian Vettellel.

Az 1997-es év legjobbja, Jacques Villeneuve nemrégiben egy interjúban azt mondta, ennek ellenére a Ferrari rosszul döntött, hogy lecserélte Räikkönent, Leclerc érkezése ugyanis megingatta Vettelt, aki a rá nehezedő nyomás miatt most képtelen irányt mutatni a maranellóiaknak.

David Coulthard viszont azt mondja, szüksége volt a Ferrarinak a vérfrissítésre.

„Charles azt teszi, amit tennie kell” – mondta az egykori F1-es pilóta az Auto Bild című lapnak.

„Gyorsabb akar lenni. Ha látja a rést, bemegy! Sebastian célja más: ő győztes autót akar csinálni a Ferrariból. Bármi, ami nem győzelem, nem elég jó számára.”

„Charles-nak könnyebb dolga van, mert neki az egyetlen feladata az, hogy gyorsabb legyen Sebastiannál, és már bizonyította, hogy le tud gyűrni egy négyszeres világbajnokot, és nagyszerű jövő áll előtte.”

„Sebastiannak stresszmentes időszaka volt Kimi mellett, de nem lett volna helyénvaló, ha a Ferrari megtartja Kimit. Láthattuk Senna és Prost, Lewis és Nico, és most Charles és Seb példáját.”

„Elég csak megnézni idén a Red Bullt: Maxen semmi nyomás nincs Pierre Gaslytól, és ez nem jó…”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!