IMOLAGP

Coulthard: Alonso nem fog tudni visszatérni

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya
David Coulthard, volt F1-es versenyző úgy gondolja, Fernando Alonsónak le kell mondania arról, hogy visszatérjen a királykategóriába.

Alonso 2018-ban vonult vissza a Forma-1-től, azonban már akkor elmondta, hogy egyáltalán nem biztos, hogy döntése végleges: az elmúlt időszakban pedig többször hangsúlyozta a spanyol pilóta, hogy 2021-ben visszatérne a száguldó cirkuszba

A kétszeres világbajnok a 2021-es szabályváltozásokban bízik, és reméli, hogy ez kedvezőbb irányba tereli a sportot – éppen ezért jövőre szeretné visszatérni a Forma-1-be, azonban azt még nem tudja, hogy hol kapna lehetőséget. 

Coulthard szerint a nagycsapatok nem látnák szívesen Alonsót, így nem sok esélye maradt – és mivel a spanyol versenyképes autót szeretne, több mint valószínű, hogy nem sikerül számára a visszatérés. 

„Tudom, hogy vissza akar jönni, de úgy tűnik, hogy kifogy a lehetőségekből” – mondta Coulthard. 

Nem gondolnám, hogy a Mercedes kedveli őt, vagy kellene nekik – nem gondolom azt sem, hogy a Ferrari szereti őt vagy szükségük lenne rá. Ugyanez a helyzet a Red Bullnál, szóval hova is mehetne? A McLarenhez? Akarnák azt, hogy újra odamenjen?” – tette hozzá a skót. 

„Számomra Fernando a Forma-1 történetének egyik legtehetségesebb pilótája, olyan ritka tehetsége van, amely Hamiltonéhoz, Schumacheréhez vagy Sennáéhoz mérhető.”

„De mindennek megvan az ideje, és talán az övé elérkezett” – utalt Coulthard a visszavonulásra. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!