Csokit kapnak a McLaren-dolgozók bónuszként, Boullier megvédte magát

Fotó: McLaren
Circuit Gilles-Villeneuve, Montreal, Canada Sunday 10 June 2018. Stoffel Vandoorne, McLaren MCL33 Renault. Photo: Glenn Dunbar/McLaren ref: Digital Image DSC09547

Megvédte csapatát, illetve saját magát Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója azok után, hogy a brit sajtóban a napokban elterjedt, az istálló személyzete meglehetősen elégedett a menedzsment bizonyos tagjaival.

A The Mail on Sunday című lap múlt hétvégén számolt be arról, a McLaren számos munkavállalója azt szeretné, ha újra Martin Whitmarsh irányítaná az istállót, Eric Boullier pedig távozna a csapattól.

A Daily Mail című lap pénteki számában pedig bizonyos csapattagok arról panaszkodtak, hogy bónuszként egy szelet csokoládét kapnak, ha sikerül teljesíteniük egy-egy kitűzött célt.

„A nap minden órájában keményen dolgozunk, vért izzadunk, ők pedig 75 forintos Freddo-csokival szúrják ki a szemünket” – mondta egy anonimitást kérő csapattag.

„A menedzsment adta őket a részlegvezetőknek, hogy osszák ki a személyzet tagjai között. De szigorúan csak egyet mindenkinek!”

 

Habár a McLaren F1-es története során 20 világbajnoki címet nyert, és éves költségvetése mintegy 75 milliárd forint, a forrás hozzátette: „A csokikat akkor osztják ki, ha egy csomag elkészül a szűkös határidőre. Májusban például két hetünk volt arra, hogy elkészüljünk a spanyolországi fejlesztésekkel.”

„A hét mind a 7 napján, a nap 24 órájában dolgoztunk, hogy elkészüljünk határidőre. De elkészültünk. Egy héttel később pedig bónuszként mindenki megkapta a maga kis csokiját.”

„Tavaly is kaptunk ilyen csokikat, miután megépítettük az autót.”

Fotó: Daily Mail

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója Franciaországban reagált ezekre a hírekre.

„Nyilván 800 emberrel dolgozunk, rengeteg támogatást kapunk a munkaerőnktől, illetve a mérnököktől” – mondta a szakember.

„Szerintem ez a dolog néhány szomorú embert érint, és bizonyos szempontból jó nekünk, mert rengeteg visszajelzést kaptunk már, jó visszajelzéseket.”

„A médiában megjelent ma egy „csoki-ügy”, amit vicces volt olvasni. Talán van pár ember, aki nem elégedett, minden szervezetben vannak olyanok, akik egyetértenek, és akik nem. Nem tudjuk, mi a problémájuk ezeknek az embereknek, és szerintem szóltunk már nekik, hogy mondják el, mi a gond, ahelyett, hogy a hátunk mögött beszélnek.”

Arra a kérdésre, hogy fontolgatja-e a távozást, Boullier így felelt: „Nem, nem fogok lemondani.”

A Daily Mail cikkében az anonimitást kérő munkavállaló azt mondta, a menedzsment négy tagját csak „Érinthetetleneknek” becézik: Eric Boulliert Matt Morris főmérnököt, Simon Roberts műveleti igazgatót és David Probyn operatív igazgatót.

„Egyáltalán nem tiszteljük őket. Az emberek elkezdték bojkottálni a meetingeket, mert egy vicc ez a bagázs. A légkör botrányos. Szívesen sztrájkolnánk, de az emberek féltik a munkájukat.”

A magát megnevezni nem kívánó munkavállaló hozzátette, a személyzet tagjait még arra is megkérték, ha bármi ötletük támad, amellyel javítani tudnak a jelenlegi versenyautó teljesítményén, nyugodtan építsenek fából prototípusokat.

„Ez is jól mutatja, mennyire fogalmatlanok. A Kanadai Nagydíjat követő értekezleten mondták nekünk, hogy tudják, mi volt a gond az autóval, de nem tudják, hogyan orvosolják. Minket kérdeznek, miközben nekik van hatszámjegyű fizetésük.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!