Csokit kapnak a McLaren-dolgozók bónuszként, Boullier megvédte magát - F1VILÁG.HU

Csokit kapnak a McLaren-dolgozók bónuszként, Boullier megvédte magát

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Megvédte csapatát, illetve saját magát Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója azok után, hogy a brit sajtóban a napokban elterjedt, az istálló személyzete meglehetősen elégedett a menedzsment bizonyos tagjaival.

A The Mail on Sunday című lap múlt hétvégén számolt be arról, a McLaren számos munkavállalója azt szeretné, ha újra Martin Whitmarsh irányítaná az istállót, Eric Boullier pedig távozna a csapattól.

A Daily Mail című lap pénteki számában pedig bizonyos csapattagok arról panaszkodtak, hogy bónuszként egy szelet csokoládét kapnak, ha sikerül teljesíteniük egy-egy kitűzött célt.

„A nap minden órájában keményen dolgozunk, vért izzadunk, ők pedig 75 forintos Freddo-csokival szúrják ki a szemünket” – mondta egy anonimitást kérő csapattag.

„A menedzsment adta őket a részlegvezetőknek, hogy osszák ki a személyzet tagjai között. De szigorúan csak egyet mindenkinek!”

 

Habár a McLaren F1-es története során 20 világbajnoki címet nyert, és éves költségvetése mintegy 75 milliárd forint, a forrás hozzátette: „A csokikat akkor osztják ki, ha egy csomag elkészül a szűkös határidőre. Májusban például két hetünk volt arra, hogy elkészüljünk a spanyolországi fejlesztésekkel.”

„A hét mind a 7 napján, a nap 24 órájában dolgoztunk, hogy elkészüljünk határidőre. De elkészültünk. Egy héttel később pedig bónuszként mindenki megkapta a maga kis csokiját.”

„Tavaly is kaptunk ilyen csokikat, miután megépítettük az autót.”

Hirdetés

Fotó: Daily Mail

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója Franciaországban reagált ezekre a hírekre.

„Nyilván 800 emberrel dolgozunk, rengeteg támogatást kapunk a munkaerőnktől, illetve a mérnököktől” – mondta a szakember.

„Szerintem ez a dolog néhány szomorú embert érint, és bizonyos szempontból jó nekünk, mert rengeteg visszajelzést kaptunk már, jó visszajelzéseket.”

„A médiában megjelent ma egy „csoki-ügy”, amit vicces volt olvasni. Talán van pár ember, aki nem elégedett, minden szervezetben vannak olyanok, akik egyetértenek, és akik nem. Nem tudjuk, mi a problémájuk ezeknek az embereknek, és szerintem szóltunk már nekik, hogy mondják el, mi a gond, ahelyett, hogy a hátunk mögött beszélnek.”

Arra a kérdésre, hogy fontolgatja-e a távozást, Boullier így felelt: „Nem, nem fogok lemondani.”

A Daily Mail cikkében az anonimitást kérő munkavállaló azt mondta, a menedzsment négy tagját csak „Érinthetetleneknek” becézik: Eric Boulliert Matt Morris főmérnököt, Simon Roberts műveleti igazgatót és David Probyn operatív igazgatót.

„Egyáltalán nem tiszteljük őket. Az emberek elkezdték bojkottálni a meetingeket, mert egy vicc ez a bagázs. A légkör botrányos. Szívesen sztrájkolnánk, de az emberek féltik a munkájukat.”

A magát megnevezni nem kívánó munkavállaló hozzátette, a személyzet tagjait még arra is megkérték, ha bármi ötletük támad, amellyel javítani tudnak a jelenlegi versenyautó teljesítményén, nyugodtan építsenek fából prototípusokat.

„Ez is jól mutatja, mennyire fogalmatlanok. A Kanadai Nagydíjat követő értekezleten mondták nekünk, hogy tudják, mi volt a gond az autóval, de nem tudják, hogyan orvosolják. Minket kérdeznek, miközben nekik van hatszámjegyű fizetésük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!