D’Ambrosio bizonyítani akar Monzában

Izgatottan várja a hétvégi Olasz Nagydíjat Jerome D’Ambrosio, a Lotus tartalékosa, aki Monzában az eltiltott Romain Grosjean helyett ülhet majd autóba.


Izgatottan várja a hétvégi Olasz Nagydíjat Jerome D’Ambrosio, a Lotus tartalékosa, aki Monzában az eltiltott Romain Grosjean helyett ülhet majd autóba.

Grosjean a Belga Nagydíj rajtja után okozott balesetet az elmúlt hétvégén, melynek következtében több versenyző is feladni kényszerült a futamot. A Lotus pilótája idén összesen hét alkalommal keveredett incidensbe a rajtok során, az FIA ezért úgy döntött, egyversenyes eltiltással sújtja.

A francia autóját így Monzában a Lotus tartalékversenyzője, D’Ambrosio terelgetheti majd.

„Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak azért, amiért bíznak bennem, és amiért lehetőséget adnak arra, hogy autóba üljek és versenyezzek Monzában” – mondta boldogan a belga pilóta.

„Minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy a legjobbat adjam. Az autón kívül keményen dolgoztam idén azért, hogy jól felkészült legyek arra az esetre, ha adódik egy ilyen lehetőség. A legtöbbet szeretném kihozni ebből a versenyhétvégéből.”

A tavaly a Virgin színeiben egy szezont végigversenyző D’Ambrosio hozzátette, nehéz dolga lesz, ám úgy érzi, jól felkészült a hétvégére.

„Nagy kihívás vár ránk, főleg azért, mert idén nem vezettem olyan sokat, ráadásul a monzai egyébként is egy nehéz pálya a kis leszorítóerő miatt. Viszont nem a nehézségekre szeretnék összpontosítani, sokkal inkább arra, mit hozhatok ki ebből a lehetőségből.”

„A csapatot már jól ismerem, remek támogatást kapok tőlük. Teljes mértékben arra koncentrálok majd, hogy a legjobban kihasználjam a szabadedzéseket, véleményem szerint ugyanis ez kulcsfontosságú lehet a hétvége szempontjából.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!