D'Ambrosio bizonyítani akar Monzában - F1VILÁG.HU

D’Ambrosio bizonyítani akar Monzában

HIRDETÉS

Izgatottan várja a hétvégi Olasz Nagydíjat Jerome D’Ambrosio, a Lotus tartalékosa, aki Monzában az eltiltott Romain Grosjean helyett ülhet majd autóba.


Izgatottan várja a hétvégi Olasz Nagydíjat Jerome D’Ambrosio, a Lotus tartalékosa, aki Monzában az eltiltott Romain Grosjean helyett ülhet majd autóba.

Grosjean a Belga Nagydíj rajtja után okozott balesetet az elmúlt hétvégén, melynek következtében több versenyző is feladni kényszerült a futamot. A Lotus pilótája idén összesen hét alkalommal keveredett incidensbe a rajtok során, az FIA ezért úgy döntött, egyversenyes eltiltással sújtja.

A francia autóját így Monzában a Lotus tartalékversenyzője, D’Ambrosio terelgetheti majd.

„Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak azért, amiért bíznak bennem, és amiért lehetőséget adnak arra, hogy autóba üljek és versenyezzek Monzában” – mondta boldogan a belga pilóta.

„Minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy a legjobbat adjam. Az autón kívül keményen dolgoztam idén azért, hogy jól felkészült legyek arra az esetre, ha adódik egy ilyen lehetőség. A legtöbbet szeretném kihozni ebből a versenyhétvégéből.”

A tavaly a Virgin színeiben egy szezont végigversenyző D’Ambrosio hozzátette, nehéz dolga lesz, ám úgy érzi, jól felkészült a hétvégére.

„Nagy kihívás vár ránk, főleg azért, mert idén nem vezettem olyan sokat, ráadásul a monzai egyébként is egy nehéz pálya a kis leszorítóerő miatt. Viszont nem a nehézségekre szeretnék összpontosítani, sokkal inkább arra, mit hozhatok ki ebből a lehetőségből.”

„A csapatot már jól ismerem, remek támogatást kapok tőlük. Teljes mértékben arra koncentrálok majd, hogy a legjobban kihasználjam a szabadedzéseket, véleményem szerint ugyanis ez kulcsfontosságú lehet a hétvége szempontjából.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!