De la Rosa: Nem sokat változnak a versenyek - F1VILÁG.HU

De la Rosa: Nem sokat változnak a versenyek

HIRDETÉS

A Pirelli agresszívebb gumistratégiája miatt nem sokat változik a versenyzés tavalyhoz képest a HRT veterán versenyzője, Pedro de la Rosa szerint.


A Pirelli agresszívebb gumistratégiája miatt nem sokat változik a versenyzés tavalyhoz képest a HRT veterán versenyzője, Pedro de la Rosa szerint.

Mint ismert, a Forma-1 hivatalos gumiszállítója valamennyi keverékén változtatott a következő évadra, így az egyes vegyületek közti különbségek még kisebbek lesznek majd.

Az olasz vállalat azt reméli, ennek hála még izgalmasabb versenyeket láthatunk majd idén, és noha Nico Rosberg szerint is a gumiknak komoly hatása lesz a versenypályán történtekre, Pedro de la Rosa szerint nem sok minden változik majd.

„Nem hinném, hogy sokat változnak a dolgok, mert azt hiszem, átlagosan két-három bokszkiállást láthatunk majd egy-egy futamon, ha nem többet. Maga a tény pedig, hogy a kemény keverék lágyabb lesz, még több kiállásra sarkallja a csapatokat, szóval nem sok minden változik” – fogalmazott a spanyol.

„Viszont ez egyáltalán nem segíti azokat a versenyzőket, akik kedvelték a nagyon kemény abroncsokat, vagy azokat a csapatokat, melyek megfelelően fel tudták melegíteni a gumikat.”

„Olyan csapatoknak jelenthet előnyt, mint amilyen mi is vagyunk, hiszen nekünk komoly problémáink voltak a kemény vegyülettel, pláne hűvös időben.”

De la Rosa mindazonáltal elismerte, a tavalyi keverékekhez képest az idei gumik sokat változtak.

„A kemény esetében van a legnagyobb különbség. Sokkal lágyabb és a különbségek – pláne a kemény és a közepes között – sokkal kisebbek.”

A spanyol versenyző és csapata, a HRT múlt héten, Jerezben a tavalyi versenyautóval kezdve meg a munkát, ám de la Rosa bevallása szerint jó, hogy tesztelhették az idei abroncsokat.

Hirdetés

A csapat új versenygépe várhatóan csak a március elején megrendezésre kerülő utolsó előszezoni teszten debütál majd, mivel a 2012-es modell nemrégiben megbukott az FIA kötelező töréstesztjén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!