De Vries egy kis faluban rekedt, de épségben hazaért Emilia-Romagnából - F1VILÁG.HU

De Vries egy kis faluban rekedt, de épségben hazaért Emilia-Romagnából

Kalandos, és egyben ijesztő kiránduláson van túl az AlphaTauri Forma-1-es csapatának versenyzője, Nyck de Vries, aki közösségi oldalán számolt be arról, milyen akadályokba ütközött, miközben megpróbált eljutni csapatának központjába Emilia-Romagna régióban.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a térség áradásai miatt az imolai Forma-1-es versenyt végül törölték: Emilia-Romagna régióban rendkívül komoly problémákat okozott az elmúlt napok esőzései, folyók áradtak meg, az áradás pedig több halálos áldozatot is követelt.

Több település mellett elöntötte a víz az imolai versenypályától mintegy negyedórás autóútra lévő Faenzát is, ahol az AlphaTauri gyára található. Nyck de Vries ide próbált eljutni kedden este, ám nem járt sikerrel.

 

„Kedden este 11:30-kor Faenzába tartottam, mert szerdán marketingnapunk lett volna az AlphaTauri gyárában” – írta közösségi oldalán. „Az eső intenzíven esett, Faenzát elöntötte az ár, én pedig nem tudtam eljutni a hotelbe. Az autópályára való visszatérés sem volt opció. Egy kicsi faluban ragadtam, ahol egy teltházas hotel volt csak.”

„Szerencsére a McLarentől korábban értek oda, az első emelőért felelős emberük, Frazer pedig kedvesen felajánlotta nekem a szobáját. Másnap reggel a hotel előtere szükségmenhellyé alakult át azok számára, akiknek éjszaka el kellett hagyniuk az otthonukat.”

„Az F1 bejelentése után egyetlen opciót láttam arra, hogy hazajussak, mégpedig, hogy Firenzén keresztül hazavezetek. A hegyekben levezetett kalandos út után – a helyiek és hatóságok segítségével – épségben hazaértem. Köszönöm mindenkinek, aki elég kedves volt ahhoz, hogy segítsen. Szívmelengető volt látni, hogy ennyien gondoskodtak a másikról. Gondolatban továbbra is azokkal vagyok, akiket érintett ez a tragédia. Hamarosan visszatérek Faenzába, hogy találkozzam a csapatommal és a régióból származó emberekkel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

De Vries egy kis faluban rekedt, de épségben hazaért Emilia-Romagnából
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin
Gasly gratulál Oconnak, de csalódott a saját versenye miatt
Stroll: Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek…
A Ferrari elnézést kért Leclerc-től a Monacóban történtekért

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!