De Vries kis híján feladta az F1-es álmait - F1VILÁG.HU

De Vries kis híján feladta az F1-es álmait

A Forma-1-es Olasz Nagydíj meglepetésembere, Nyck De Vries tartalékversenyzőként már számos F1-es futamot végignézett a bokszból, versenyzési lehetősége azonban mostanáig nem adódott.

Ritka alkalmak egyikének lehetünk szemtanúi a Forma-1-es Olasz Nagydíjon, ahol Alex Albon vakbélgyulladása miatt a Williams egy olyan tartalékversenyzőt ültet az autójába, aki sosem állt még rajthoz F1-es versenyen. Ő Nyck De Vries, az F2 és az FE bajnoka, a Mercedes családjához tartozó holland pilóta, aki ma délután élete lehetősége előtt áll. Érzése szerint ez az alkalom olyan sokára jött el számára, hogy kis híján feladta F1-es álmait.

„Annyiszor utaztam már versenyekre, és sosem akart eljönni az alkalom, így egy idő után már arra sem számítottam, hogy ez velem valaha még megtörténhet. Nagyon az utolsó pillanatban történt – már bőven szombat volt. De ez talán még jól is jött, mert így nem volt időm gondolkodni, rögtön cselekednem kellett” – fogalmazott a 27 éves pilóta.

Ahogy arról tegnap már beszámolt, szombat kora délután épp a Paddock Clubban kávézott, amikor a Mercedestől James Vowles felhívta, hogy közölje vele a hírt: Albon nincs jól és helyettesre lehet szüksége. De Vries a Williamshez sietett, ahol rögtön részt vett a szabadedzés előtti megbeszélésen. Eközben derült ki, hogy Albon vakbélgyulladással került kórházba, így a hétvége hátralévő részében a ő helyettesíti az állandó pilótát.

„Ez az egész másfél óra alatt történt, szóval nem sok időm volt gondolkodni” – árulta el.

De Vries vállaira most óriási teher nehezedik, hiszen az időmérő edzésen megszerzett tizenharmadik helyezéséből vasárnapra a temérdek rajtbüntetés következtében nyolcadik rajthelyet lett. Ennek ellenére önmagával nem teljesen elégedett, érzése szerint jobb munkát is végezhetett volna.

„Azt érzem, hogy több volt benne, különösen az utolsó Q2-es körömben, amikor megnyomtam a fékerőelosztás gombát, ami így másfél százalékkal hátra tolódott. Ezért blokkoltak a kerekeim a négyes kanyarban. Mindenesetre ilyen hirtelenséggel a Q2-be jutni szerintem nem rossz” – fogalmazott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!