Friss hírek

De Vries testvéreként tekint Verstappenre

A Forma-1-es mezőny két holland pilótája közül Nyck de Vries az idősebb, mégis ő az, aki szinte kistesóként néz fel a nála tapasztaltabb és eredményesebb Max Verstappenre.

Az idei F1-es szezonban duplájára nő a mezőnyben számon tartott holland pilóták száma, hiszen a Red Bullnál 2016 óta versenyző Max Verstappen mellé idén csatlakozik Nyck de Vries, az AlphaTauri új sikervárományosa. Az olasz istálló egyik 2023-as szezonelőzetesében de Vriest a Verstappennel való kapcsolatáról faggatták, akivel egészen gyerekkoruk óta íródik a közös történetük. Mint kiderült, De Vries annak ellenére nagybátyjaként tekint Verstappenre, hogy két évvel idősebb nála.

„Maxszal egészen fiatal korunk óta ismerjük egymást. Együtt gokartoztunk, bár egymás ellen sosem versenyeztünk. Először tavaly Monzában szerepeltünk ugyanabban a mezőnyben, és véletlenül pont egymás mellé álltunk fel a rajtrácsra, ami hihetetlen volt” – emlékezett vissza élete első éles F1-es szereplésére De Vries, mielőtt rákanyarodott kettejük kapcsolatára.

„Nagyszerű kapcsolatot ápolunk egymással, hiszen a versenyzés világában nőttünk fel, az apáink egyengették az útjainkat, és végigversenyeztük egész Európát, így nagy a tisztelet egymás irányába. Nyilván ugyanabból az országból jöttünk és ugyanazt a nyelvet beszéljük, szóval jól kijövünk egymással. Bár én vagyok az idősebb, a Forma-1-es paddockban olyan érzésem van, mintha Max lenne a bátyám, hiszen már most nagyon sok mindent elért és jelentős tapasztalatot szerzett” – taglalta a 27 éves újonc.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!