Di Montezemolo: Hamiltonnal bajnok lett volna a Ferrari - F1VILÁG.HU

Di Montezemolo: Hamiltonnal bajnok lett volna a Ferrari

HIRDETÉS
Lewis Hamilton annyira csúcsformában versenyzett 2018-ban, hogy a Ferrari autójával is könnyedén megnyerte volna az idei világbajnokságot – ezt mondja a patinás olasz istálló korábbi elnöke, Luca di Montezemolo.
Fotó: Mercedes

Lewis Hamilton annyira csúcsformában versenyzett 2018-ban, hogy a Ferrari autójával is könnyedén megnyerte volna az idei világbajnokságot – ezt mondja a patinás olasz istálló korábbi elnöke, Luca di Montezemolo.

A Ferrari a szezon első felében méltó ellenfele volt a Mercedesnek, sokáig úgy tűnt, Sebastian Vettel legyűrheti Lewis Hamiltont a vb-címért zajló küzdelemben.

A német – illetve csapata – azonban az idény második részében több hibát is elkövetett, Hamilton és a Mercedes pedig mindvégig profitálni tudott ezekből, így megvédték világbajnoki címüket.

„Idén Lewis Hamilton jelentette a különbséget – számomra ez volt a legjobb szezon az angoltól. Neki is voltak gyenge pillanatai, úrrá tud lenni rajta a krízis, de idén rendkívül erős volt. Vele még a Ferrari is bajnok lett volna” – mondta Luca di Montezemolo.

„Vettel vb-címről döntő hibákat követett el. Ugyanakkor óriási nyomás nehezedett rá, hogy legyőzze Hamiltont. Vettel egy világklasszis versenyző, aki nagyon közel áll a Ferrarihoz. A nehéz pillanatokban oda kell állni mellé, főleg most, amikor egy olyan nagyon erős fiatal versenyző érkezik a csapathoz, mint Charles Leclerc.”

„Hosszasan beszélgettem erről Jean Todttal. Michael Schumacher is követett el hibákat kezdetben. Ezeket a hibákat nyitottan kell kezelni, a külvilág elől viszont meg kell védeni a csapatot.”

A korábbi elnök hozzátette, sokáig ő is azt hitte, a Ferrarinak idén sikerül legyőznie a Mercedest.

„Ma egy másmilyen Ferrarit látok, mint 2014-ben, amikor távoztam a csapattól. A Ferrari egy remek autót épített, bizonyos helyzetekben jobb volt a Mercedesnél. De hiányzott a kirakó utolsó darabja. Voltak pillanatok, amikor azt gondoltam, most tényleg összejön a vb-cím. Szomorúan láttam, amikor már néhány fordulóval a szezon vége előtt legyőzték a csapatot.”

Di Montezemolo szót ejtett a Forma-1-től búcsúzó Fernando Alonsóról is.

Hirdetés

„Egy olyan versenyző, akinek nincs egyszerű karaktere. De az egyik legerősebb versenyző volt a végsőkig. Nagyon sajnálom, hogy nem tudott versenyképes autót vezetni az elmúlt években.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!