Domenicali figyelmeztette a Ferrarit Hamilton érkezése kapcsán - F1VILÁG.HU

Domenicali figyelmeztette a Ferrarit Hamilton érkezése kapcsán

HIRDETÉS
A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali figyelmeztette a Ferrarit, hogy készüljön fel a kihívásokra, amelyeket Lewis Hamilton és Charles Leclerc közös szereplése jelenthet a következő szezonban.

Hamilton a jelenlegi szezon végén távozik a Mercedestől, és csatlakozik Leclerc-hez a maranellói csapatnál. A hétszeres világbajnok csapatváltása kétségkívül az idei év legnagyobb átigazolási híre. Hamilton érkezése kétségkívül komoly kihívást jelent majd Leclerc számára, hiszen a brit versenyző tehetsége, tapasztalata és népszerűsége páratlan a Forma-1-ben.

Hamilton célja, hogy megszerezze nyolcadik világbajnoki címét a Ferrari színeiben, ám Domenicali szerint a csapatnak világos döntéseket kell hoznia, hogy elkerülje a feszültségeket a pilóták között.

„Ferrari-rajongóként ez egy rendkívüli lehetőség, mert Lewis egy központi figura” – mondta Domenicali a La Gazzetta dello Sport című olasz lapnak nyilatkozva. „Ő haza akarja hozni a nyolcadik címet, és a legjobb akar lenni. Meg kell lennie a tiszteletnek Charles-lal, de világos, hogy amikor lehajtod a sisakrostélyt… a csapat szabályainak és irányításának egyértelműnek kell lennie.”

Hamilton helyét a Mercedesnél a 18 éves olasz tehetség, Andrea Kimi Antonelli veszi át, kinek szereplését nagy érdeklődés övezi a motorsport világában. Antonelli mellett más újoncok is felbukkannak a következő szezon rajtrácsán, köztük Oliver Bearman és Jack Doohan.

Domenicali örömmel látja a fiatal versenyzők megjelenését a Forma-1-ben, és izgatottan várja a különböző személyiségek megjelenését a sportágban.

„A fiatal versenyzők? Sokan vannak, és ami tetszik, hogy mindegyiknek megvan a saját személyisége” – tette hozzá a 59 éves vezető. „Szerencsés fázisban vagyunk, a versenyzők nem jelentenek problémát. A fiatalok életereje alapvető fontosságú számunkra, a Forma-1-nek ki kell lépnie az önreferencialitásból. Látni akarok új arcokat és professzionalizmust.”

Egyedi ajánlat az F1VILÁG.HU olvasóinak: 5000 Ft értékű üdvözlőbónuszt írunk jóvá Tippmixprós számládon! Ne maradj le: lépj be vagy regisztrálj, és használd az F1VILAG5000 bónuszkódot! Kattints ide a részletekért!

Nyitókép: Tóth Zsombor

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!