Friss hírek

Döntött az F1: Irány Portugália!

A legfrissebb sajtójelentések szerint eldőlt, hogy május 2-án Portugáliába is ellátogat majd a Forma-1-es világbajnoki sorozat mezőnye.

A 2021-es idény március 28-án, a Bahreini Nagydíjjal rajtol majd el, miután az Ausztrál Nagydíjat novemberre kellett halasztani, és ugyancsak elnapolták a kínai versenyt is.

A szezonnyitó után majd Imolába látogat a mezőny, a május 2-i versenyhétvége helyszínét azonban hivatalosan még nem jelentették be.

A Motorsport.com című szaklap viszont szerdai cikkében azt írja, az F1 vezetősége eldöntötte, hogy Portimao kapja a versenyrendezés jogát. Mindezt csütörtökön a csapatokkal is közlik, hamarosan pedig a hivatalos bejelentés is megérkezhet.

A Portugál Nagydíjjal kapcsolatos döntés mindazonáltal nem volt egyszerű, az elmúlt időszakban ugyanis romlott a vírushelyzet az országban, ráadásul az Egyesült Királyságban is szigorítottak a karanténszabályokon. Mivel a csapatok többsége angliai székhellyel rendelkezik, mindez megnehezítheti az utazást, Portugália ugyanis az Egyesült Királyság „vörös listáján” szerepel ugyanis – aki tehát az országból hazatér, 10 napos karanténba kell vonulnia.

Mindez pedig azt jelenti, hogy a csapattagok nem utazhatnak majd haza a május 9-i Spanyol Nagydíj előtt. Mivel a két verseny között egy hét telik el, ez egyébként sem lett volna életszerű megoldás. A 10 napos karanténszabály miatt viszont a csapattagok a barcelonai verseny után sem utazhatnak rögtön haza Angliába.

Amennyiben valamilyen oknál fogva mégsem tudnának versenyt rendezni Portugáliában, úgy egy második bahreini futamot tartanának április elején.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!