Friss hírek

Drugovich nyert, Schumacher nagyot ment az F2-es főversenyen!

Felipe Drugovich nyerte a Forma-2-es sorozat szombati főversenyét Bahreinben. A második helyen Calum Ilott ért célba, megelőzve Jehan Daruvalát. Mick Schumacher is nagyot ment, a 10. helyről rajtolva 4. lett.

Schumacher bajnoki éllovasként érkezhetett meg Bahreinbe, a pénteki időmérő edzés azonban nem a várakozásoknak megfelelően alakult számára: csak a 10. pozíciót szerezte meg, miközben bajnoki riválisa, Callum Ilott a pole-ból indulhatott.

Ilott számára nem alakult jól a rajt, elveszítette ugyanis a vezetést Felipe Drugovich-csal szemben, miközben Schumacher parádésan jött el: a német versenyző hamar felküzdötte magát a 4. helyre, pár körrel később pedig már a 2. helyen száguldott.

A Prema versenyzője az első etapban sokáig húzta kerékcseréjét, végül a 20. körben állt ki a bokszba friss gumikért. Schumacher a 6. helyre jött csak vissza a pályára, ám remek tempójának köszönhetően hamar megelőzte Robert Shwartzmant és Armstrongot is.

A gumik viszont nem működtek jól a német autóján, így megrekedt a 4. helyen: bár kőkeményen támadta Jehan Daruvalát, az indiai keményen védekezett, és nem akarta odaadni a 3. helyet a bajnoki éllovasnak.

A futamot végül remek teljesítményt nyújtva Felipe Drugovich nyerte Callum Ilott és Daruvala előtt, Schumacher pedig a 4. helyen ért célba.

A német versenyző továbbra is vezeti az összetett pontversenyt, előnye azonban 12 pontra csökkent Ilottal szemben. A Forma-2-es bajnokságból 3 verseny van még hátra.

A verseny végeredménye:

Forrás: FIA

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!