Friss hírek

Egy DRS-zóna lesz a hétvégi Toszkán Nagydíjon

Mugello track layout
Egy DRS-zóna lesz a hétvégi F1-es Toszkán Nagydíj helyszínén, a mugellói versenypályán – többnek nincs hely az 5,2 km hosszú aszfaltcsíkon.

A hétvégén Mugellóban, Olaszországban rendezik a Ferrari 1000. nagydíját, amelyet sok versenyző alig ismer, hiszen F1-es futamot még nem tartottak ezen a helyszínen. 

Az egyetlen DRS-zóna a hosszú, enyhén kanyarodó egyenesben lesz, és nagyjából a táv kétharmadán használhatják majd nyitható hátsó szárnyaikat – az aktiválópont 290 méterrel az egyenest megelőző kanyar kijárata után lesz. 

A DRS-zónát a pálya legrövidebb kanyarja, a San Donato követi, a DRS-zónát megelőző mérési pont pedig az utolsó, 15-ös kanyar bejáratánál lesz. 

Néhány pilóta úgy gondolja, nehéz lesz az előzés a Toszkán Nagydíjon

„Ez talán nem a legjobb a versenyzésre” – mondta Lando Norris, a McLaren pilótája. „Nem tudom, hogy látni fogunk-e egyáltalán előzést az első és az utolsó kanyar között. Néhány szempontból olyan lesz, mint a Hungaroring. De ez egy fantasztikus pálya az időmérőre, hihetetlen lesz.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!