Egy magánrepülőn megejtett beszélgetés alapozta meg Räikkönen visszatérését a Sauberhez

VASSEUR Frederic, Team Principal of Alfa Romeo Racing, portrait, RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, ZEHNDER Beat, Team Manager of Alfa Romeo Racing, portrait, 300 GP celebration during the 2019 Formula One World Championship, Grand Prix of Monaco from on May 23 to 26 in Monaco - Photo Florent Gooden / DPPI Räikkönen
Fotó: Alfa Romeo Racing
Az Alfa Romeo csapatmenedzsere, Beat Zehnder nemrég egy interjúban elárulta, már 2017-ben győzködte Kimi Räikkönent arról, hogy térjen vissza a hinwili istállóhoz.

Räikkönen 2001-ben a Sauber színeiben kezdett el versenyezni a Forma-1-ben, tavaly pedig visszatért a svájci istállóhoz, miután a Ferrari Charles Leclerc-t szerződtette a helyére.

Beat Zehnder, a Sauber rutinos csapatmenedzsere már 2017-ben, Räikkönen magánrepülőjén arról győzködte a finn bajnokot, térjen vissza hozzájuk.

„Jó ideje dolgoztam már rajta” – árulta el Zehnder a Motorsport.com című lapnak.

„Amikor harmadik lett 2017-ben Silverstone-ban a Ferrarival, a privát repülőgépén mehettem haza vele. Aztán elkezdtünk beszélgetni a jövőjéről.”

„Azt mondtam neki: ’Figyelj, ha nem akarsz többé a Ferrarinál versenyezni, vagy nem figyelnek oda rád, akkor szólj. Majd én megoldom! Megtaláljuk a módját, hogyha érdekel a dolog és motivál, hogy visszagyere a Sauberhez’.”

„Szóval mindig beszéltünk erről az évek során.”

A Ferrari a 2018-as Olasz Nagydíj előtt tudatta Räikkönennel, nem hosszabbít szerződést vele, a Sauberrel pedig gyorsan meg is állapodott.

„Amikor 2018-ban, Monzában a Ferrari eldöntötte, hogy Charles-t választja, rögtön kapcsolatba léptünk. Volt egy találkozó a verseny utáni kedden Fred [Vasseur], Kimi és én köztem. Alapvetően két óra alatt összehoztuk a szerződést. Szerződést… egy megállapodást, mert Kimi nem olvas szerződéseket!”

„Az évek során nagyon különleges kapcsolatunk volt. Amikor még volt tankolás, mindig elmondtuk neki, mennyi üzemanyaggal rajtolunk, és mindig kiváló kapcsolatunk volt egymással.”

Zehnder elárulta, 2001 óta Räikkönen rendkívül sokat fejlődött, és most óriási segítséget jelent csapata számára.

„Mindig remekül ráérzett az autóra. Most pedig már pontosan tudja, mi változik az autón, pontosan érzi, hogyan változik az autó viselkedése, amikor ezt meg azt csinálja vele.”

„Nagyon-nagyon jó a technikai rálátása az autóra. Motivált, és nem szépíti a dolgokat. Ha van egy meetingünk, és néha a mérnökök dolga lenne, hogy javítsunk a helyzeten, Kimi azt mondja, ’nem, nem nem, bízzatok bennem, ez nem jó irány, másfelé kell elindulnunk!’.”

„Mindig nagyon világosan megmondja, mit gondol.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!